Pludselig lød der et ordentligt brag, fortæller Søren Vestergaard, beboer i et af de tre rækkehuse i Løvens Kvarter, der fik revet taget af.

Pludselig lød der et ordentligt brag, fortæller Søren Vestergaard, beboer i et af de tre rækkehuse i Løvens Kvarter, der fik revet taget af.

Beboer fortæller:

Taget blev flået af midt i aftensmaden

En af beboerne i Løvens Kvarter i Albertslund fortæller om den kraftige storm, der ramte tre rækkehuse hårdt

"Der lød pludselig et ordentligt brag, og jeg tænkte: Hvad helvede er det?"
Sådan fortæller Søren Vestergaard, beboer i Løvens Kvarter. Her ramte stormen "Bodil" hårdt midt i familiens spisetid torsdag aften, da taget fløj af tre rækkehuse ved siden af hinanden.
"Det gav et ordentligt tryk, og jeg kunne se, at taget var fløjet ind til naboen. Min kone gik ovenpå, og da hun kom ned, fortalte hun at der også var røget loftsvindue og tagpap."
Herefter fik Søren Vestergaard banket på hos naboerne, og man fik kontaktet brandvæsenet.
"Vi hjalp hinanden, og det gør vi stadigvæk. Vi har også børn sådan i samme aldersklasse", fortæller han.

Regn dryppede ind

Børnene i huset blev naturligvis skræmte, fortæller Søren Vestergaard videre:
"De var da halvnervøse, og vi har også hunde og katte, som blev noget forvirrede og løb rundt."
Men familien er dog kommet sig over forskrækkelsen nu. Alle sov i stuen natten til fredag, og der er som nævnt et godt samarbejde med de øvrige naboer.
Men beboerne skal nu vænne sig til et hus, der er midlertidigt dækket af. I weekenden dryppede det ind under den kraftige regn, så husene er tydeligvis sårbare.
De berørte huse er blandt dem der er ved at blive renoveret, og planen er at Søren Vestergaard og hans familie skal flytte til nyt rækkehus den 1. juli 2014.
"De vil lave det midlertidigt, og det kan jeg godt forstå. Der bliver lagt presenning på, og så må vi se om vi klarer den."

Kan sove der, men...

Der er skruet helt op for varmen i huset, og beboerne er i dialog med Bo-Vest om dækning af varmeudgifter og lignende problemstillinger.
"Vi kan godt sove der om natten. Vi skal jo være der. Men bliver det snestorme eller meget koldt, under 5-10 graders frost, begynder det at knibe. Så må vi finde en løsning derfra", siger Søren Vestergaard, der også frygter fugtskader.
Bo-Vest lader på sin hjemmeside forstå, at man har fokus på den særlige situation i Løvens Kvarter. Her skriver man blandt andet, at et hold tømrere har været i gang:
"Familierne i Løvens Kvarter får tagene isoleret, så de kan holde boligen varm vinteren over. Nyt tag og nye facader er allerede en del af renoveringsprojektet Masterplan Syd, hvor over 500 rækkehuse renoveres. Løvens Kvarter renoveres i august 2014", står der videre.
due

null

Publiceret 10 December 2013 07:00