DF efter skyderier:

Politiet på vestegnen bør forstærkes

Har justitsministeren overvejet flere ressourcer, sådan som Københavns Politi fik under bandekonflikten, spørger Kenneth Kristensen Berth

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

De skyderier der de seneste dage har fundet sted i Albertslund, kommer nu op som spørgsmål til ministeren i Folketinget.

Dansk Folkeparti opfordrer justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.) til at tilføre flere ressourcer til Københavns Vestegns Politi.

På onsdag i spørgetiden vil justitsministeren blive mødt med følgende spørgsmål fra Kenneth Kristensen Berth (DF):

”Agter ministeren at lade Københavns Vestegns Politi forstærke i lyset af skyderierne i den senere tid i blandt andet Albertslund og Avedøre Stationsby, sådan som tilfældet var da bandekrigen var på sit højeste på Nørrebro og hvor Københavns Vestegns Politi bidrog med ekstra mandskab til Københavns Politis indsats på Nørrebro?”

Kenneth Kristensen Berth begrunder sit spørgsmål med, at der i Albertslund Kommune i den seneste tid har været fem skyderier, hvoraf personer i to tilfælde er blevet ramt.

“Derudover har der i Avedøre Stationsby været tre skyderier”, skriver Kenneth Kristensen Berth til justitsministeren, og fortsætter:

“Spørgeren er bekymret for om vi er vidne til at den bandekrig, der huserede på Nørrebro, er flyttet til Københavns Vestegn – og ønsker ministerens overvejelser af hvorvidt det er nødvendigt at tilføre yderligere mandskabsressourcer til Københavns Vestegns Politi.”

Han spørger desuden mere generelt ind til, hvilke initiativer justitsministeren vil tage for at bringe skyderierne i Albertslund til ophør.

Kontakt politiet

Men det vækker ikke genklang hos borgmester Steen Christiansen:

“Efter hvad der er oplyst overfor mig, har politiet sat betydelige ressourcer ind på at få opklaret sagen hurtigst muligt.”

Han opfordrer i stedet alle borgere til at kontakte politiet, hvis man har viden om nogle af skudepisoderne.

Man kan ringe døgnet rundt på telefon 114 eller 43 86 14 48.

Kenneth Kristensen Berth (DF).

Kenneth Kristensen Berth (DF).

Publiceret 06 April 2018 10:34