Politi:

Skyderier i Albertslund er formentlig opgør i lokalt kriminelt miljø

Det er Købehavns Vestegns Politis vurdering, at de seneste dages skyderier grundes i det lokale kriminelle miljø, som slås om hash-markedet i området

Skyderiet natten til fredag er det 6. skyderi i Albertslund-området siden mandag.

Politiet lader nu forstå, at man arbejder ud fra at der er sammenhæng mellem skyderierne.

"Det er vores vurdering at de gentagende skyderier grundes i et opgør i det lokale kriminelle miljø i Albertslund. Det er vores indtryk at det handler om hash-markedet", siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.

Pistol af svær kaliber

Københavns Vestegns Politi har her til formiddag modtaget anmeldelse om et nyt tilfælde af skud mod et hus i Albertslund. På en adresse i Oksens Kvarter er der skudt flere gange mod huset klokken ca. 04, dog uden at nogen er kommet til skade. Politiet hører gerne fra vidner, der har set eller hørt noget i forbindelse med skyderiet.

Samtidig søger Københavns Vestegns Politi fortsat vidner til et skyderi ved adressen Bækgården 7 torsdag aften kl. 2307. Her blev der affyret syv skyd på tæt hold, og en 23-årig mand blev ramt flere gange. Den unge mand blev hårdt såret, men meldes uden for livsfare.

I forbindelse med skyderiet flygtede to gerningsmænd bagefter væk fra stedet på en knallert i ukendt retning. De var iført mørkt tøj.

I forbindelse med skyderier er der brugt pistol – formentlig af svær kaliber.

Mobil politistation flyttet til Bækgården

Københavns Vestegns Politi har her til morgen flyttet den mobile politistation til Bækgården, hvor vidner kan henvende sig direkte til politiet. Den mobile politistation vil være åben indtil kl. 18 i aften og åbner igen kl. 07 i morgen. Samtidig opretholder politiet en intensiv patruljering i området hele døgnet.

-"Vi står i en alvorlig og usædvanlig situation. Vi arbejder i døgndrift på at bringe skyderierne til ophør og opretholde trygheden i området", siger Knud Stadsgaard.

Københavns Vestegns Politi fremstillede torsdag en ung mand, som er sigtet for trusler i relation til sagen. Han blev varetægtsfængslet i 2 uger.

Publiceret 06 April 2018 15:06