Politiet har beslaglagt mange våben:

Visitationszonen forlænges i Albertslund

Visitationszonen forlænges til 15. maj.

Der vil fortsat være visitationszone i dele af Albertslund.

Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi har valgt at forlænge visitationszonen fra i dag tirsdag den 1. maj kl. 21 til tirsdag den 15. maj kl. 21.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Siden visitationszonens etablering den 3. april har der været flere skudepisoder - senest den 6. april, hvor der blev affyret flere skud mod en privat adresse. 

9 våben beslaglagt

I perioden, hvor visitationszonen har været etableret, er der blevet foretaget 338 visitationer af personer og 83 ransagninger af køretøjer, herunder er der blevet oprettet 53 sigtelser for overtrædelse af bl.a. våbenloven og loven om euforiserende stoffer. I alt har politiet beslaglagt ni våben af forskellig type i visitationszonen.

"Det er glædeligt at der ikke er blevet skudt i Albertslund siden den 6. april - hvilket indikerer, at politiets indsats virker. Men når vi i samme periode har beslaglagt relativt mange våben, og samtidig vurderer at konflikten i det lokale kriminelle miljø ikke er bilagt, har vi valgt at videreføre visitationszone", siger politidirektør Kim Christiansen. 

Her gælder visitationszonen

Visitationszonen er afgrænset af Vestskovvej, Herstedøstervej, Stensmosevej, Roholmsvej, Vallensbæk Torvevej, langs kommunegrænser til henholdsvis Brøndby og Vallensbæk Kommune, Albertslundvej samt følger Vridsløsevej til Herstedvestervej og Vestskovvej. (Se kort)

Det er fortsat politiets vurdering at skyderierne i begyndelsen af april grundes i et opgør om hashmarkedet. På nuværende tidspunkt sidder en person fængslet, mens syv andre personer er sigtet i sager med relation til konflikten i det lokale kriminelle miljø i Albertslund.

Visitationszonen etableres efter lov om politiets virksomhed § 6.

Beslutningen medfører, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

null

Publiceret 01 May 2018 14:28