Jeg har det virkelig godt her, siger den nu 23-årige Mohammed Nezarat efter mange års job-aktivering.

Jeg har det virkelig godt her, siger den nu 23-årige Mohammed Nezarat efter mange års job-aktivering.

Mohammed fik en chance:

Nu er han på rette hylde i Fakta

Butikken i Godthåbsparken har gode erfaringer med at ansætte unge med særlige udfordringer

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

I mange år var Mohammed Nezarat ind og ud af systemet med job-aktivering og lange samtaler om mulige ansættelser.
Det var efter en skoletid præget af store udfordringer. Mohammed gik i specialklasse, da han er ordblind og har epilepsi, så det kan indimellem knibe med hukommelsen og koncentrationen.
På et tidspunkt kom han på Grennessminde, virksomheden i Taastrup, der har gjort det til sit speciale at uddanne og beskæftige unge som Mohammed, der har brug for en hjælpende hånd for at komme ind på arbejdsmarkedet og i uddannelse.
Efter en lang periode, hvor det kneb med at få fast ansættelse, kom der skred i tingene. For Grennessminde indgik nemlig et samarbejde med Fakta i Godthåbsparken, hvor butikschef Kadir Sen stod klar til at tage imod Mohammed og andre unge med særlige udfordringer.
“Jeg har det virkelig godt her. Jeg er havnet på den helt rigtige hylde”, siger en glad, i dag 23-årig Mohammed - der netop ofte har hylderne i fokus, med varer der skal sættes op og ned.

En hjertesag

Ordene falder i baglokalet i butikken, hvor tre andre også har fået job gennem Faktas samarbejde med Grennessminde. To er ansat på fleksjob-ordning, med tilskud fra Albertslund Kommune, to er i praktik.
Kadir Sen fortæller om det han mener bør være helt naturligt for alle arbejdspladser:
“Jeg fokuserer på det mine medarbejdere kan, og ikke det de ikke kan. Vi havde mange samtaler med Mohammed i starten, og fandt frem til, hvad han skulle arbejde med. Stille og roligt har han så fået flere opgaver”, siger butikschefen.
“Jeg tror på, at man kun bliver dygtigere, hvis man får feedback. Så det gør vi hele tiden, og vi har fokus på løsningen.”
De unge bliver med det samme lukket ind i virksomheden, i form af Facebook-gruppe og samtaler, og der bliver fulgt tæt med i deres udvikling.
For Kadir Sen er det en hjertesag at hjælpe unge med særlige udfordringer. Han kan ikke acceptere, at de ikke får en chance:
“Der er 50.000 i Danmark, der har svært ved at finde arbejde, fordi de har en form for handicap. Hvis de selv vil, og hvis kommunerne bakker op med fleksjob-ordning, så er det kun arbejdspladserne vi skal have med.”

Jeg fokuserer på det mine medarbejdere kan, og ikke det de ikke kan, siger Kadir Sen (i midten), her omgivet af de fire, der er ansat gennem Grennessminde.

Jeg fokuserer på det mine medarbejdere kan, og ikke det de ikke kan, siger Kadir Sen (i midten), her omgivet af de fire, der er ansat gennem Grennessminde.

Skab et overskud

Argumentet fra firmaer om, at det kan være svært at have tid i en travl arbejdsdag til ansatte med særlige udfordringer, giver Kadir Sen ikke noget for:
“Det handler om at skabe et overskud til det. Det er viljen, det handler om. Bruger man bare lidt kræfter på det, giver det så meget igen på den lange bane, til glæde for alle.”
Kadir har tydeligvis stærke holdninger til sagen, og Mohammed kvitterer med stor ros til sin chef.
Begge er inviterede til en konference den 12. januar, hvor de sammen skal holde et oplæg om hvordan man kan få flere unge med særlige udfordringer ind på arbejdsmarkedet.

Giv dem en chance

På AP vil vi gerne bakke op om de arbejdspladser, der giver unge eller voksne med særlige udfordringer en chance.  Det gør vi ud fra  sloganet "Giv dem en chance - så gir vi en omtale".
Den opfordring er der heldigvis mange i Albertslund, der har efterlevet, senest i denne artikel med Fakta.
Men vi vil meget gerne høre fra endnu flere. Så hvis du kender en arbejdsplads  i Albertslund, ligesom Fakta, som du synes fortjener en omtale, fordi de på en eller anden måde har vist rummelighed, så kontakt redaktionen. Skriv til os på ap@albertslundposten.dk.

Publiceret 16 December 2017 06:00