Nyt lysende højteknologisk loft over Albertslund

En ny form for lys skal oplyse de kommunale kontorer

Albertslund Kommune har sammen med partnere fra TDC Erhverv, Cisco og Philips Lighting skabt en smart bygning med digitalt loft, som skal demonstrere fremtidens effektive og intelligente kontor.

Albertslund Kommune er i fuld gang med udviklings- og testprojektet ”Det Intelligente Loft”, og i kommunen anser man loftet som et fundamentalt og banebrydende teknologisk paradigmeskift indenfor offentlig digital forvaltning og service.

”Med det intelligente loft får vi en ny digital infrastruktur, som giver langt bedre mulighed for at kunne udnytte nye digitale løsninger og applikationer fuldt ud. Det er kommunens forventning, at resultaterne er så lovende, at vi kan brede løsningerne ud til kommunens øvrige bygninger i første omgang med fokus på administration, sundhed og pleje, læringsmiljøer, hvor biologisk belysning og sensorbaserede funktioner har stigende betydning,” siger Niels Carsten Bluhme, der er projektdirektør i Albertslund Kommune.

“Det Intelligente Loft” bliver en milepæl i det EU-finansierede projekt “Lighting Metropolis”, som skal gøre hele Greater Copenhagen til et levende laboratorium for intelligent belysning. Albertslund Kommune er én af initiativtagerne til “Lighting Metropolis”. For nuværende er der over 25 andre demonstrationsprojekter under udvikling i Lighting Metropolis, fra psykiatri, til trafiklys og skoler med flere.

Det er teknologivirksomheden Cisco og belysningsleverandøren Philips Lighting, der leverer teknologien bag det intelligente loft. I en intelligent Power-over-Ethernet (PoE) belysningsløsning, anvendes der LED-armaturer, der er forbundet til bygningens IT-system via et enkelt ethernetkabel, der både leverer strøm og udveksler data.

Dermed minimeres kabelføring ved installation, og der åbnes for at få nye indsigter i bygningens brug og drift via data fra sensorerne i armaturerne. Der indsamles data, der blandt andet kan give information om lysniveau, energiforbrug, person i og brug af lokalerne samt registrering af udnyttelsesgraden af bygningen også kaldet ”space management”.

Publiceret 07 February 2018 06:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV