DEBAT:

Hvad betyder frit skolevalg, S og SF?

Af
Andreas Sklander Larsen

Tirsdag diskuterede og vedtog kommunalbestyrelsen fordelingen af børn til Albertslunds fire skoler for det kommende skoleår.

På trods af, at den såkaldte model 3 var tiltrådt i skoleudvalget, valgte Socialdemokraterne, højst overraskende, pludselig at skifte standpunkt, og gik i stedet med model 2.

Model 2 lægger op til, at Herstedøster Skole nok engang må omorganisere sig, mens Herstedlund får en ekstra 0. klasse med blot 19 elever (endnu færre, hvis alle ikke siger ja tak til deres skoleplads).

For mig er det totalt uforståeligt, at man vælger denne løsning af flere årsager.

For det første, så er der meget, der tyder på, når vi ser på forældreønsker m.m., at vi fremadrettet får to skoler med fire spor (Herstedøster og Herstedvester samt to skoler med to spor (Herstedlund og Egelund).

Når det nu ser sådan ud, hvorfor indretter man sig så ikke på det allerede nu?

Nu giver den nye fordeling en skævvridning, der kommer til at gøre skolernes arbejde meget vanskeligt, når der skal planlægges fremadrettet.

For det andet, så er det et direkte opgør med det frie skolevalg, når man så målrettet søger at styrke Herstedlund og svække Herstedøster.

Herstedøster er den skole, flest forældre ønsker at indskrive deres barn på, Herstedlund er den, hvor færrest ønsker det.

Dermed går flertallet i kommunalbestyrelsen direkte imod forældrenes ønsker og dermed det frie skolevalg. Eksempelvis havde model 1 'kun' fire afslag på skoleønsker, frem for de ni afslag, der i går droppede ned i e-boksen hos forældrene.

Et af de afslag fik jeg i min e-boks. Men jeg nægter simpelthen at lade de ni socialdemokrater og to SF'ere tvinge mit barn til en skolegang på en skole, hvor vi ikke ønsker, han skal gå.

Vi har allerede takket nej til den plads, vi er blevet tildelt og søger efter en anden skoleplads, enten på en af de øvrige skoler i Albertslund, i en nabokommune eller på en privatskole.

Det har tydeligt været en kæphest for SF at øge antallet af børn på Herstedlund, og udefra virker det til, at SF har presset kammeraterne i Socialdemokratiet til stemme for model 2.

Det bliver uden min dreng, han skal ikke være en del af et politisk prestigeprojekt. Han skal gå på den skole, som han passer bedst til. Han har nemlig kun ét liv og én skolegang.

Og så beder jeg til, at beslutningen ikke får store konsekvenser for de ansatte på Herstedøster Skole, de har haft nok udfordringer de senere år!

Publiceret 13 February 2018 09:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV