Sindssygt lyskryds - men nu er der bedring på vej

Ændringen af krydset Læhegnet-Vallensbæk Torvevej har betydet meget lange ventetider for bilisterne

Af
Jørgen Brieghel

Det var på Facebook vi faldt over en bemærkning om, at det for første gang var lykkedes for en bilist at køre ad Vallensbæk Torvevej over krydset ved Læhegnet og samtidig nå over krydset ved Roskildevej, uden at skulle stoppe for rødt lys. Men så var det også sent på aftenen, og der var ikke andre biler på vejen. Og mon ikke farten har været lidt til den friske side....!

Begejstringen over det kunststykke skulle gerne snart kunne gælde alle trafikanter på alle tider af døgnet.

Synkroniseringen af de to tætliggende lyskryds har nemlig været totalt sindssyg, siden krydset for noget tid siden blev ombygget med mere klare og trafiksikre vognbaner.

Som bilist oplever man f.eks. at køre over for grønt ved Læhegnet-Torvevejen og så skulle stoppe for rødt umiddelbart efter ved Roskildevej.

Albertslund Kommune har fået henvendelser om de 'skæve' lyssignaler og det har hjulpet.

I denne og i næste uge arbejder teknikere nemlig på at få justeret krydsets signaler, så der skulle blive mindre ventetid. Det skriver Albertslund Kommune på sin hjemmeside.

Her står:

“I uge 7/8 foretager vi nogle mindre justeringer af lyssignalerne så trafikanter i retning nord/syd ad Vallensbæk Torvevej får grønt lys i længere tid. Det betyder mindre kødannelse på Vallensbæk Torvevej og en bedre sammenhæng med krydset Vallensbæk Torvevej/Roskildevej. Justeringerne foretages på baggrund af, at der i en periode har været nogle udfordringer med at afvikle trafikken i krydset Vallensbæk Torvevej/Læhegnet”.

Publiceret 14 February 2018 11:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV