DEBAT:

Hvor er Socialdemokratiet på vej hen?

Helge Bo Jensen, Enhedslisten

Trist at følge Socialdemokratiets udvikling for tiden. Under Thorning og Corydon kapitulerede S og SF fundstændigt overfor markedskræfterne og gjorde hvad de kunne for at pille velfærdsordningerne fra hinanden. Konsekvensen blev større utryghed for alle og stærkt forringede forhold for arbejdsløse og andre med brug for vores fælles solidaritet. Lockouten af lærerne, skattelettelser i toppen og ”salget” af DONG til Goldmann Sachs var nogle af de uforståelige lavpunkler. Naturligvis førte det til at man tabte magten og Løkke kom til igen. Man skulle tro Socialdemokratiet under Mette Frederiksen i det mindste havde lært, at det er en skidt ide at undergrave de velfærdsordninger, som et stort flertal af befolkningen - også socialdemokratiske vælgere - støtter. Og at man måske snarere skulle rulle forringelserne tilbage.

Men nej. Man har åbenbart konkluderet, at der bare skal tales om noget andet. Her i Albertslund beskriver Paw Østergård Jensen i detaljer, hvor vigtigt det er, at der serveres svinekød i vores daginstitutioner. Det er åbenbart en vigtig kulturkamp. Skal der serveres svinekød hver dag, Paw? Påstanden er, at det er en afgørende del af den danske kultur. Er vegetarer så også en trussel mod den danske kultur? Og er det virkelig den største udfordring, vi har i vores daginstitutioner? 

Sagen er vel, at det blot er en - søgt - undskyldning for at demonstrere, at Socialdemokratiet i forhold til indvandrere og muslimer nu har placeret sig et stykke til højre for Dansk Folkeparti.

Det seneste flygtningeudspil fra Socialdemokratiets ledelse går desværre helt samme vej. Tænk at Socialdemokratiet i 2018 kan foreslå, at alle asylsøgere skal afvises ved grænsen og opbevares i lejre langt fra Danmarks grænser. Det er forhåbentligt helt og aldeles urealistisk at andre stater vil give tilladelse til placering af sådanne danske lejre, men meningen er slem nok: Danskerne er åbenbart et helt særligt folk, mens mennesker, der er født andre steder i verden må sejle deres egen sø. Mennesker der flygter fra krige og ulykker, fx. fra krige som Danmark har et stort medansvar for - Ja de skal i hvert fald ikke komme her!

Poul Nielson, tdl. socialdemokratisk minister sagde engang: “Det gode ved nærområder er at de ligger så langt væk”.

Publiceret 16 February 2018 18:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV