Vil gøre Albertslund til laboratorie for seniorboliger

Ejendomsudvikler ønsker at anvende Albertslund som pilotkommune for udvikling af koncept for senioregnede boliger, der kan bredes ud til resten af landet

Af
Jørgen Brieghel

Albertslund har tomme grunde, der egner sig til seniorboliger. Og der er behov for seniorboliger. Et forslag om at kommunen sammen med ejendomsudvikleren Propreco udvikler projekter til senioregnede boliger på de tomme grunde er netop nu til politisk behandling. Forslaget handler om byggeri af senioregnede ejerboliger på Hjørnegrunden i Herstedvester og Stensmosegrunden på Randager samt et seniorbofællesskab med ca. 50 boliger i Roholmparken ved Roholmsvej. Propreco ønsker at anvende Albertslund som pilotkommune for udvikling af et koncept for senioregnede boliger, der kan bredes ud til resten af landet. Aftalen skal give Propreco forkøbsret til grundene. For at Albertslund Kommune sikrer sig rettighederne til dispositionsforslaget, modtager Propreco et honorar på 500.0000 kr. Propreco Investorer har netop udviklet boligprojektet Fællesheden, hvor seniorers boform gentænkes. Målet er at tilbyde tidssvarende seniorboliger og seniorbofællesskaber, der er til at betale, i alle landets kommuner. Albertslund er valgt som startkommune på grund af Albertslunds ”visionære tilgang til og fokusering på at finde et passende boligkoncept som tilbud til kommunens mange fremtidige seniormedborgere”, som der står i indstillingen.

Boliger, der er til at betale

”Meningen er, at Propreco udvikler et projekt, der kan anvendes på de tre grunde, og som efterfølgende kan rulles ud over hele landet, hvor der er behov for senioregnede ejerboliger”, siger Leif Pedersen (SF), formand for Miljø- og Byudvalget, hvor sagen var til behandling tirsdag. ”På den måde kan man udvikle boliger, som er til at betale. Vi ved jo i dag, at mange seniorer vælger at blive boende i deres villaer, fordi det simpelthen er for dyrt at flytte til mindre ejerboliger. Målet er at udvikle boliger, som man har råd til at bo i, når man går på pension”. Hvorfor skal Albertslund overhovedet vælge at indgå en udvikleraftale? I indstillingen til sagen argumenteres sådan: ”Det vil være Albertslunds bedste mulighed for at få opført senioregnede boliger, som kan få folk til at flytte fra deres villaer og dermed give plads til nye borgere. Albertslund vil kunne få byggeri på de tre grunde, få en rimelig pris for grundene og få udført et udviklingsprojekt for seniorboliger til en lav pris”. Nu skal politikerne vurdere, om de er enige. På Miljø- og Byudvalgsmødet blev indstillingen tiltrådt. Der skal dog udarbejdes et notat med fakta om virksomheden til den videre behandling. Allan Høyer (DF) og Lene Rygaard Jessen (Enh.) tog forbehold. Sagen skal behandles endelig af kommunalbestyrelsen.

Publiceret 19 February 2018 09:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV