DEBAT:

Konfliktpenge skal gå til eleverne!

Peter Holm, Hetstedøsterstræde 1

SF Albertslund vil stille forslag om, at sparrede lønmidler i forbindelse en eventuelt konflikt på arbejdsmarkedet skal øremærkes og ikke blot indgå i kommunekassen.

Den danske model, har en systemfejl mener SF Albertslund, idet arbejdsgiverne reelt kan tjene penge på en eventuel konflikt. Derfor foreslår SF Albertslund at arbejdsgivere og arbejdstagere skal stille mere lige.

Dette er et absolut rimeligt synspunkt – idet igen naturligvis bør tjene penge på en konflikt, hvor taberne er eleverne.

SF forslag om, at lade de sparrede midler i kommunen, går tilbage til skolerne og lærerne i form af eksempelvis efter/videreuddannelse er dog helt kørt af sporet – det vil jo svare til at føre penge tilbage til modparten i konflikten, og efterlade paradokset at arbejdstageren vil vinde på konflikten.

De sparrede penge bør gå tilbage til eleverne, der har som følge af konflikten får en dårligere uddannelse.

Ingen skal naturligvis tjene på en konflikt. Derfor ville et rimeligt og fair forslag være, at det opgøres hvad kommunen har sparret i lønninger som herefter øremærkes til eleverne. Derudover opgøres hvad lærerne har modtaget i løn som strejkegodtgørelse under konflikten som reduceres i lønbevillingen til lærerne eller i puljen til efter/videreuddannelse. Disse sparrede midler øremærkes ligeledes til eleverne.

Den samlede pulje der er øremærket, kan herefter bruges til at eleverne kan køre undervisning eller undervisningsmateriale under og efter konflikten og dermed dygtiggøre sig, så det ikke er eleverne der er taberne og kommunen og læreren der er vinderne.

Så brug pengene på eleverne ikke på sektoren som SF Albertslund foreslår. Jeg håber SF forslag vil give anledning til en god debat når sagen behandles, om hvad der er den rigtige danske model. Det skylder vi skoleelever.

Publiceret 23 February 2018 04:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV