DEBAT:

Løkke vil stjæle lejernes penge

Ebbe Rand Jørgensen, Galgebakken Torv 7-9a, medlem af Enhedslisten

Så kom regeringens såkaldte ”ghettoplan”. Jeg synes at der er rigtig mange grunde til at være kritisk. Det vil måske også være meget forlangt at regeringen skulle rette op på de problemer, der faktisk findes i nogle boligafdelinger. Der er bl.a. alle de fattigdomsproblemer, regeringen selv har skabt med sine ”reformer” af kontanthjælp, dagpenge og pensioner.

Regeringens planer løser næppe nogen af de problemer, men kommer til at skabe nogle nye. Og det kommer vi også til at mærke i Albertslund.

Regeringen vil bruge 12 milliarder kr af landsbyggefondens penge. Det skulle være med til at fjerne regeringens ”parallelsamfund”. Hvad de konkret vil bruge pengene til er foreløbigt hemmeligt. Det er penge, som er betalt af lejerne og som ellers skulle bruges til renovering af boliger. Det vil ramme de boligafdelinger, som endnu ikke har fået tilsagn om støtte til en tiltrængt renovering.

Der er meget vi ikke ved endnu, men et element i planen er at fjerne en mængde billige almene boliger. Regeringen har udpeget 16 boligafdelinger i landet, der skal sørge for at skille sig af med 60 procent af deres boliger. De skal enten rives ned eller privatiseres. Lejerne i de boliger, der skal overtages af private investorer skal siges op og genhuses.

Alternativet er en trussel om ekspropriering og 100 procent privatisering af boligerne.

Vedkommer det os i Albertslund? Ja, for hvis der først kommer en lov om tvangsprivatisering af almene boliger kan det ske alle steder.

Jeg tænker at vi, de 600.000 familier, der bor alment her i landet må vågne op og protestere - og det haster for regeringen har travlt.

Publiceret 04 March 2018 15:24

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV