Ildsjæl bag murene:

Fængsels-sygeplejerske og Zonta-søster fylder år

Hanne Tarp kan den 15. marts fejre sin 60 års fødselsdag

Oversygeplejerske ved Herstedvester Fængsel fylder 15. marts 60 år.

Hanne Tarp har siden 1995 været ansat i Kriminalforsorgen som oversygeplejerske på Herstedvester Fængsel, hvor hendes ledelsesområde nu omfatter personaleledelse af forsorgs- og sekretærgruppen. Hendes sygeplejefaglige område har i perioder været udvidet til også at omfatte andre institutioner i Område Sjælland, og hun har medvirket ved undervisning på Kriminalforsorgens Uddannelses Center og af fængselspersonale fra Estland i relevante sundhedsfaglige emner.

Hanne Tarp er født og opvokset i Kastrup, hvor hun var medlem af KFUK/M fra barnsben og frem til hun var midt tyverne. De sidste par år var hun Rovernes repræsentant i Amagerland Division og tillige aktiv i roklubben Øresund, og med i bestyrelsen for Sammenslutningen af Idrætsforeninger på Amager.

I 1988 flyttede hun til Gentofte, hvor hun hurtigt blev aktiv i det lokalhistoriske arbejde og Hellerup Roklub. Idag sidder hun i bestyrelsen for Svenske Villa og er mangeårig kasserer for lokalhistorisk Forening i Gentofte samt aktivt medlem af Borgerforeningen i Gentofte, hvor hun efter en lang periode i bestyrelsen nu sidder i repræsentantskabet. Hun er også mangeårigt medlem og nu næstformand i Danmarks største og ældste Zonta klub, København I, der er en af de fire storkøbenhavnske Zonta-klubber. Zonta arbejder for lige rettigheder og muligheder for kvinder verden over og afholder snart et større Lop de Luxe i Skovshoved Havn for at skaffe penge til at støtte udsatte kvinder.

Hanne Tarp blev uddannet som sygeplejerske fra Hvidovre Sygeplejeskole i 1981 og blev straks efter ansat på Sundby Hospital. Allerede fra 1982 blev hun grebet af det intensive speciale, og kom til at arbejde på intensiv på Sundby Hospital. I 1984 flyttede hun til Hvidovre Hospitals Anæstesiologisk Intensive Terapi, hvor hun efter få år blev afdelingssygeplejerske.

Hanne Tarp er gift med Jens M. Tarp, parret har to voksne børn og en fælles interesse i roning, lokalhistorie og rejser.

Publiceret 11 March 2018 03:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV