Kom og se på billedkunst i pizzeriaet

En gammel drøm er gået i opfyldelse for Birgit Hauer. Lørdag er der fernisering på Pizzagalleriet

Af
Jørgen Brieghel

Pizzaer og billedkunst side om side. Det finder man i Pizzagalleriet, der holder første åbningsdag lørdag 17. marts i Mr. Pizza i Trippendalcentret.

Birgit Hauer er kommet på idéen, og hun fortæller:

”Det var under efterårets valgkamp, at vi nogle politiske partier fandt på at holde vælgermøde i pizzeriaet i Trippendalcentret. Væggene var helt tomme, og Lars Gravgaard (konservativ politiker, red) foreslog, at vi lod vores valgplakater hænge – så var der da lidt at kigge på!”

”Det satte tanker i gang hos mig. Hvorfor ikke udnytte muligheden for at udstille kunst på væggene i pizzeriaet? De kalder på kunst! Ejeren af Mr. Pizza, Süleyman Halis Küükkart, var med på idéen, og så gik jeg ellers i gang”, fortæller Birgit Hauer.

Hun kontaktede Jette Palme, som var med på idéen og med på at stå for det praktiske i forbindelse med udstillingerne sammen med Birgit Hauer.

”I første omgang er det min søster Hanne Hauer, der udstiller i galleriet. Hun bliver så at sige prøveklud for min idé! Hun laver mange forskellige ting, men det er primært hendes akrylbilleder, man kan se nu. Ved ferniseringen 17. marts er hun til stede og vil fortælle mere om sine billeder. Man kan også høre forhistorien til galleriet og om de fremtidige planer”.

Birgit Hauer fremhæver i øvrigt Janie og Mogens Haahr fra det tidligere Galleri Bagatel i Herstedøster: ”De har hjulpet med materialer og givet gode råd til at få kunstnere til at komme og udstille”, siger Birgit Hauer.

Hun fortæller, at man kan kontakte hende på mobil 28 25 52 78, hvis man er interesseret i at købe billederne eller hvis man selv er interesseret i at udstille i Pizzagalleriet.

For meningen er, at udstillingerne skal fortsætte.

”Og der er jo fri adgang for alle til at komme og se udstillingerne. Mr. Pizza har åbent hver dag mellem kl. 11 og 22, og her er man velkommen”, siger Birgit Hauer.

Publiceret 12 March 2018 09:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV