DEBAT:

Frikadellens flugt over plankeværket!

Dennis Schmock - Dansk Madpolitisk ordfører for Radikale Venstre i Albertslund

Der er noget i luften i denne tid. Nogen vil sige at det bare er regn. Men tag ikke fejl. Det er duften af bacon.

Dansk Folkeparti går igen ud med et let gennemskueligt forsøg på at skabe opmærksomhed omkring deres parti. De har nemlig et forslag på, til tirsdagens Kommunalbestyrelsesmøde – for vores kære børn får hverken frikadeller eller bacon nok.

Det interessante i dette mildest talt symbolpolitiske forslag er, at svinekød åbenbart er decideret kulturbærende. Hvis vores børn ikke får svinekød, får de ikke dansk kultur.

Men det er jo ikke det det drejer sig om. 

For hvis det i virkeligheden drejede sig om dansk kultur, så må man undre sig over tilgangen. Det danske kulturkøkkken er mangt og meget mere end svinekød. Hvad blev der er af kålretterne? Rygeosten?

Hvad med den stegte sild, Rødgrøden og torsken?

Hvad med oksen, anden og gåsen?

Det er da også kulturbærende råvarer. Hvorfor er de ikke nævnt med et ord i forslaget. Hvorfor er kun lige den råvare som kan profilere DF som værende de meste danske? Ja, jeg undres.

Men der er en endnu vigtigere pointe i forslaget fra Dansk Folkeparti. Helt grundlæggende er det en mistillidserklæring til vores forældrebestyrelser og personale i institutionerne. DF vil detailstyre området, fordi de ikke har tillid til, at vores børn får nok af det kulturbærende svinekød.

Det har vi hos Radikale Venstre i Albertslund til gengæld. Vi har fuld tillid. 

Så derfor tænker jeg, at en kommunal kostpolitik egentlig bare kunne formuleres som følger:

”Børnene skal præsenteres for en sund og varieret kost, der både udvikler og udfordrer deres madmod.” 

Og så bør vi stole på, at vores forældrebestyrelser og institutioner egentlig bare vil det bedste for vores børn. Længere er den sådan set ikke. 

 

Publiceret 13 March 2018 11:30

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV