DEBAT:

Lejerne i Albertslund skal ikke betale prisen

Anne Sina, folketingskandidat (S) i Albertslund

For nyligt fremlagde regeringen deres bud på et ghetto-udspil, der, hvis alt går som regeringen ønsker, skal fjerne alle landets ghettoer inden 2030. Selve målsætningen om at have færre belastede boligområder kan bestemt være sympatisk og rigtig nok. Derimod er regeringens forslag til finansieringen af deres planlagte nedrivning og omdannelse af udsatte boligområder forkert: regeringen sender nemlig regningen for det hele videre til lejerne. Ikke mindre end 12 milliarder skal der tages af lejernes fælles ’friværdi’, Landsbyggefonden, til at finansiere regeringens planer. Det er helt skævt.

I Albertslund vil det konkret betyde, at renoveringer af almene boliger for mere end 370 millioner kroner er i farezonen for i bedste fald at blive udskudt langt ud i fremtiden. Disse renoveringer vil – ud over at løfte et konkret boligområde – gavne udviklingen i hele kommunen og i sidste ende være med til at løfte den almene boligsektor samlet set. At fjerne disse penge giver ingen mening – især ikke, hvis man har et oprigtigt ønske om at skabe attraktive almene boliger til alle slags borgere.

I sidste ende er det et spørgsmål om prioriteringer: I en tid, hvor regeringen og Dansk Folkeparti netop har vedtaget skattelettelser for mange milliarder, må der også være mulighed for at finde en anden, mere solidarisk, måde at finansiere et løft af vores udsatte boligområder rundt omkring i landet på. Det håber jeg i hvert fald.

Publiceret 21 March 2018 05:00

SENESTE TV