Se video og billeder:

333 børn har læst 180.082 sider i bøger

”Bolsjelæsningen” blev afviklet for 21. gang i MusikTeatret onsdag

Af
Jørgen Brieghel

”Jeg elsker det her!”, lyder det fra en pige der er på vej ind i MusikTeatret for at finde sin plads sammen med klassekammeraterne.

”Der er bibliotekaren - hej Gitte!”, lyder det fra en anden, som vinker til en af børnebibliotekarerne Gitte Christoffersen.

”Hvor er det dejlig trygt at vide, at der er ting, som gentager sig hvert år”, bemærker en af lærerne, som er på vej ind med sin klasse.

Det er onsdag. MusikTeatret er ved at blive fyldt op til den årlige afslutning af ”Bolsjelæsning”.

Louise Greiner fra børnebiblioteket byder velkommen fra scenen. Hun starter med at sikre sig, at alle klasserne nu også er kommet. Lilleskolen har meldt afbud, ellers er alle til stede.

”Nu bliver der en masse tal”, fortæller Louise, og så bliver det store banner rullet ud på scenen: 180.082 står der med stort. ”Så mange sider, har I læst. 14 klasser med i alt 333 børn har læst 180.082 sider. det er rigtig flot! Det udløser 3601 bolsjer, som er i alle de flotte bolsjeglas, der står her på scenen”.

Mens børnene i salen kigger på de mange farvestrålende glas, får de at vide, at de sagtens kan glæde sig til at læse mere – for snart begynder Sommerbogen, hvor man skal læse i sin ferie.

Herefter kommer to elever fra hver klasse op på scenen for at vise deres bolsjeglas frem. Alle bliver stående, så der kan tages et flot foto af dem alle.

Men hvem har så pyntet årets flotteste bolsjeglas.

Louise fortæller, at det har været svært at finde ud af:

”Der har været rigtig mange flotte glas. Men det der virkelig skilte sig ud i år, var påskekyllingen med bolsjeøjnene!”

Det er lavet af 3. Y på Herstedlund skole. Kæmpe jubel i salen, og så myldrer hele klassen ellers op på scenen for at modtage præmien og vise det flotte glas frem.

Tillykke til 3. Y og til alle som for 21. gang har været med til at gøre læsning til en stor begivenhed.

Publiceret 22 March 2018 07:00

SENESTE TV