DEBAT:

HOFOR-valget har taget en alvorlig drejning efter afsløring i Berlingske

Povl Markussen, centerleder, Agenda Center, Kanalens Kvarter 32:

Nu troede jeg egentlig ikke, at jeg skulle ulejlige nogen med valget af forbrugerrepræsentanter til HOFORs vandbestyrelse mere, men efter at Berlingske offentliggjorde en artikel på nettet onsdag den 28. marts, er der alligevel kommet nye boller på suppen.

Berlingske har nemlig gravet i en af kandidaternes gøren og laden. Det drejer sig om Jesper Schou Hansen, der er opstillet af forskningsminister Søren Pind. Jesper Schou er, som Søren Pind, medlem af Venstre, som han også sad i Borgerrepræsentationen for i 2001-2009.

I dag er Jesper Schou ejer af avisen ”Havnefronten”, der omdeles i hele området omkring Københavns Havn. I avisen har han ført valgkamp for sig selv gennem både artikler, annoncer og leder. Det er der for så vidt ikke noget forkert i, hvis det da ikke lige havde været fordi, ”Havnefronten” har fået 1,3 millioner offentlige kroner i støtte fra Medienævnet – og dem må der ikke føres valgkamp for.

Det er det, Berlingske har afsløret og som medieforskere forsigtigt kalder for ”kontroversielt”, mens Jesper Schou presset sparker fra sig med, at ”Det er noget rendyrket ævl…. og notorisk sludder”, og Søren Pind følger trop med ”Ren og hop”.

Når der er særlig fokus på Jesper Schou, er det fordi, han og hans støtter har været særligt om sig i valgkampen med deres populistiske budskab på et fagligt meget lavt niveau om, at vandtrykket i København skal op, og at der er vand nok! Et højre vandtryk vil give sprængte rør både ude i vejene og inde i husene, med store omkostninger for både samfund og husejere.

Men ikke desto mindre er der en meget stor chance for, at Jesper Schou bliver valgt til HOFOR bestyrelse, for som nævnt har Forskningsminister Søren Pind stillet ham op, og en række prominente er hoppet med på vognen. Det er folk som skatteminister Karsten Lauritzen, gruppeformand Henrik Sass Larsen, Venstre-borgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard og de politiske kommentatorer Lisbeth Knudsen, Lars Trier Mogensen og Hans Engel. Samtidig sidder selveste Venstres pressechef, Jens Kloppenborg og venstres advokat og hovedbestyrelsesmedlem Nicolai Mallet i bestyrelsen af Jesper Schous avis ”Havnefronten”.

Lige pludselig er det altså ikke bare et helt almindelig forbrugervalg til ”vandværket”, vi er vidne til, men en veltilrettelagt kampagne med tråde direkte til Københavns rådhus, Folketinget, regeringen, og ikke mindst statsministerpartiet Venstre – der ikke ligger skjul på, at de ønsker vandsektoren solgt til private investorer.

Om magteliten kan få deres ”forbrugerrepræsentant” valgt, må vi vente med at finde ud af til efter tirsdag den 3. april. kl. 12, hvor det er slut med at afgive sin stemme på www.hoforvalg.dk. Men uanset hvem der vinder, så bliver der netop nu arbejdet på en henvendelse til Pressenævnet og Medienævnet for at få sagen prøvet, om der er urent trav, eller om alt er i den bedste orden.

Det er mig selv og Anders Jørn Jensen, der også genopstiller til HOFORs bestyrelse, der står bag henvendelsen. Vi gør det ikke, fordi vi ”er sure” over, at blive slået af ”en bedre kandidat”, men fordi forbrugerne skal vide, hvem de i givet fald er repræsenteret af, hvis Jesper Schou bliver valgt, og fordi ingen – hverken HOFOR eller Jesper Schou – kan være tjent med, at den sag uforløst komme til at klæbe til bestyrelsen.

Hvad end Presse- og Medienævnene til sin tid måtte nå frem til, kommer det dog ikke til at påvirke, hvem der skal repræsentere forbrugerne i bestyrelsen. Valget går ikke om, fordi nogen har brugt ulovlige midler i valgkampen. Der er derfor kun to muligheder for at påvirke resultatet: 1. STEM på www.hoforvalg.dk! Og 2. Opfordre andre du kender i de 8 HOFOR kommuner Albertslund, Vallensbæk, Brøndby, Rødovre, Hvidovre, Herlev, Dragør og København til også at stemme!

På forhånd tak – og i håbet om et godt og fair HOFOR-valg, hvor Albertslund igen vil være repræsenteret i bestyrelsen.

Publiceret 30 March 2018 04:00

SENESTE TV