19-årig mand fængslet for drabsforsøg - 4 fængslet for trusler

Politiet fortsat massivt til stede i Albertslund

En 19-årig mand er her til middag blevet varetægtsfængslet til 18. april for medvirken til drabsforsøg i forbindelse med et skyderi i krydset Roskildevej/Albertslundvej tirsdag den 3. april, oplyser Københavns Vestegns Politi søndag eftermiddag. 

Samtidig er fire mænd i nat blevet anholdt, da de agerede truende over for en civil politibil, som de antog tilhørte rivaliserende kriminelle. De fire mænd blev fremstillet i grundlovsforhør tidligere på dagen. Her besluttede dommeren at varetægtsfængsle de fire frem til 20. april.

Inden da havde en af de fire forsøgt at stikke af fra retten i Glostrup. Under en samtale med sin forsvarer, sprang manden ud ad et vindue i retsbygningen og løb væk fra stedet skriver Ritzau.

Vinduet skulle normalt være låst, men var det ikke ved denne lejlighed, da mødet mellem forsvareren og hans klient skete et andet sted end normalt, oplyser politiet.

Den unge mand blev dog hurtigt løbet op af betjente og bragt tilbage til retten, hvor han blev fremstillet - og sammen med de tre øvrige varetægtsfængslet til 20. april.

"Det er vores vurdering, at de fire mænd agerede vagtvirksomhed. Det vil vi naturligvis ikke acceptere, og det bliver der slået hårdt ned på. Det samme gælder, hvis vi møder personer fra det kriminelle miljø iført skudsikker vest. Vi er på gaden døgnet rundt for at bringe dette til ophør og genoprette trygheden i området," siger politiinspektør Mikael Wern.

Hen over weekenden har Københavns Vestegns Politi patruljeret intensivt i det berørte område i Albertslund. Den intensive patruljering vil fortsætte så længe det vurderes nødvendigt, og visitationszonen er indtil videre opretholdt frem til 1. maj.

Det er fortsat Københavns Vestegns Politis vurdering, at den seneste uges skyderier i Albertslund, grundes i en konflikt i det lokale kriminelle miljø om hash-markedet.

Publiceret 08 April 2018 13:17