Gederne kommer fra Toftegården i Albertslund og skal på arbejdsferie på Stevns Klint for fjerde gang.

Gederne kommer fra Toftegården i Albertslund og skal på arbejdsferie på Stevns Klint for fjerde gang.

Geder skal hjælpe med naturpleje på Stevns Klint

Snart kan man se en flok geder blive sendt på forårsferie af kommunen

I et par uger skal geder fra besøgsgården, Toftegården i Albertslund på arbejdsferie på Stevns Klint

En tyve meter høj klint, som er udnævnt til UNESCO verdensarv er ikke noget, der imponerer en flok geder, selvom de er vant til et mere jævnt underlag at græsse på. De vil bare gerne have noget at spise, og det er netop derfor gederne fra Toftegården tager turen til Stevns Klint en gang om året.

Normalt er det Stevns Kommune, som står for naturplejen langs klinten, der er dog flere fordele ved at overlade noget af opgaven til gederne.

“Gederne plejer naturen på en god og skånsom måde ved at spise og nippe af de vækster vi gerne vil holde nede i området. Desuden er de et noget hyggeligere indslag end de larmende maskiner, man ellers ville bruge til at holde bevoksningen nede med,” fortæller Tine Jensen, natur- og miljømedarbejder hos Stevns Kommune, i en pressemeddelelse.

De danske landracegeder, bor til daglig på Toftegården, som er en besøgsgård i Albertslund. Det er fjerde gang, at besøgende i Højerup kan være så heldige at møde gederne.

Gederne er vant til omgås mennesker, men må ikke klappes og fodres. Gederne kommer til Højerup ved trappen ned til stranden fredag 20. april kl. 15.30. Alle er velkomne til at se med.logy

Publiceret 15 April 2018 04:00