ANNONCE

Folk glemmer følelsen af at have et lækkert stykke kød i hånden og selv tilberede det. Det er synd,” siger slagtermester Jan Larsen.

Kender du følelsen af et stykke godt kød?

Det gør slagtermester Jan Larsen, som hver dag langer det bedste kød og sine prisbelønnede hjemmelavede varer over disken i Albertslund Center Slagter

Slagtere har deres egen jargon.

Når slagtersvend og indehaver af Albertslund Center Slagter, Jan Larsen, løfter et stykke kød, ser dig, kunden, i øjnene og siger: ”det her stykke kød er for godt til at blive solgt til dig!” – så mener han bare, at du skal huske godt på, hvilken kvalitet kød du får, og at du skal sørge for at behandle det efter fortjeneste.

”Jeg har været her så længe, at jeg godt kan finde ud af at sige det uden at fornærme folk. Men min kone kender mig og ved lige, hvad jeg mener. Det handler om at give sin glæde ved lækkert kød og de gode produkter, man kan lave med det, videre til andre, som helst skal blive lige så glad som en selv,” siger han.

Da Jan Larsen fejrede 20 års jubilæum i 2016, var tre generationer af slagtere samlet: svigerfar Karl Johan, Jan Larsen og sønnen Mads.

 

 

Legenden Karl Johan

Jan Larsen overtog forretningen 1. oktober 1995 efter den legendariske slagtermester Karl Johan, som havde drevet butikken i Albertslund Centrum siden 1971 og stadig lægger navn til slagterforretningens hjemmeside.

”Alle kendte Karl Johan. Han drev en fantastisk forretning. Jeg mødte ham på et aftenkursus i 1979. Han spurgte, hvad jeg lavede. Jeg svarede, at jeg var hos en købmand, og at det var røvsygt. Så kom ned til mig, sagde han. Jeg startede i foråret 1980, og det har jeg aldrig fortrudt.”

”Danmark er et landbrugsland, så hvorfor hente kødet i udlandet?” spørger Jan Larsen, der bortset fra få udenlandske specialiteter udelukkende fører dansk kød.

 

 

Følelsen af lækkert kød

”Karl Johan havde nogle fantastiske opskrifter, men jeg har også selv udviklet mange opskrifter siden hen,” siger Jan Larsen.

”Vores sortiment har rykket sig, ikke mindst inden for de seneste fem år. Og det bliver ved. Udviklingen går mod hurtige, lækre færdigretter, som kunden bare skal varme i 20 minutter. Bagsiden af den udvikling er, at folk glemmer følelsen af at have et lækkert stykke kød i hånden og selv tilberede det. Det er synd, for det er en helt anden oplevelse at producere det selv.”

Jan Larsen overtog forretningen i 1995, men stifterens og læremesterens navn lever videre på facaden.

 

 

Dansk kvalitet

Albertslund Center Slagter forhandler næsten udelukkende danske produkter.

”Vi har nogle få udenlandske specialiteter, fordi kunderne efterspørger dem, men ellers har vi faktisk kun dansk kød. Danmark er et landbrugsland, så hvorfor hente kødet i udlandet? Her har vi sikre på kødets kvalitet og de forhold, dyrene har gået under,” siger Jan Larsen.

I de seneste år har hans forretning har vundet priser for både sine frikadeller (Danmarks bedste) og sin leverpostej (nordisk guldmedalje).

Tænderne løber i vand, når man studerer montren hos Albertslund Center Slagter.

 

Stor madglæde

Men det hjemmelavede sortiment spænder vidt, og dagens produktion af egne produkter begynder kl. 5, når pigerne møder ind for at lave smørrebrød.

”Personligt er jeg også meget glad for vores ungarske spegepølse med paprika, en lille smule chili og cayennepeber. Den har en fantastisk smag, især på et stykke franskbrød med en lille smule koldt smør under. Jeg har en stor madglæde, og jeg spiser rigtig meget, men jeg forbrænder det også,” siger den travle slagter.

Albertslund Center Slagter

Bygangen 13

2620 Albertslund

Www: karljohan.dk

Facebook: @slagterkarljohan