Der findes mange eksempler på kanal-, flod- og havnekanter uden værn, svarer Albertslund Kommune. Og nævner som eksempler blandt andet Nyhavn...
Der findes mange eksempler på kanal-, flod- og havnekanter uden værn, svarer Albertslund Kommune. Og nævner som eksempler blandt andet Nyhavn...
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

AP undersøger: Derfor er der ikke rækværk ved kanalen

Kanalvandet og naturen skal gøres mere tilgængelig for borgerne, svarer kommunen på et spørgsmål fra en læser

“Hvorfor er der ikke rækværk længere langs kanalen? Det er da farligt, kun et spørgsmål om tid før det kan gå galt, hvis nogen falder i”.

Sådan lød et spørgsmål fra en undrende læser, der henvendte sig til Albertslund Posten. Det var som reaktion på, at efter kanalen er blevet renoveret er der ikke længere rækværk mellem stierne og vandet.

AP gik videre til Albertslund Kommune med spørgsmålet. Vi fik dette svar:

“Kanalgadeprojektet er et klimasikrings- og forskønnelsesprojekt med det formål at få bedre gennemløb i kanalen og at forskønne Kanalgaden. Et vigtigt formål med projektet er, at gøre kanalvandet og naturen mere tilgængelig for Albertslunds borgere. Derfor er der etableret flere sænkede plateauer, hvor man kan komme helt tæt på vandet. Et værn langs kanalen vil modarbejde den intention”, svarer Hans-Henrik Høg, leder af Byg, Miljø & Forsyning.

Han henviser til, at der findes mange eksempler, både danske og udenlandske, på kanal-, flod- og havnekanter uden værn.

“Fra Danmark kan blandt andet nævnes Københavns havn, for eksempel Nyhavn og Islands Brygge, langs Søerne i København, Århus Å, Vejle Å og Holstebro Å”, siger Hans-Henrik Høg.

Om eventuel fare ved at falde i vandet siger han:

“Kanalen i Albertslund er, ved normal vandstand, ikke ret dyb. Ude i midten, hvor den er dybest, er den cirka 50-100 centimer dyb. Inde langs kanterne er den cirka 25-35 centimer dyb. Hvis uheldet skulle være ude kan man således komme op ved egen hjælp. Ved biblioteket og rådhuset, hvor der er over en meter op til overkant bolværk, vil der blive opsat en stige.”

...og Århus Å.
...og Århus Å.
Publiceret: 08. Februar 2018 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt