Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Albertslunderne skal i job - ikke bare ud af statistikken

Vivi Nør Jacobsen, kandidat for SF til kommunalvalget

Nye tal viser, at antallet af danskere på overførselsindkomst er det laveste i ti år. Det er umiddelbart godt nyt, men tallene er desværre ikke ensbetydende med, at de er kommet i job. Heller ikke her i Albertslund. De kan lige så godt være en af de godt 70.000 danskere, som har mistet dagpengeretten, og ryger ud af statistikken fordi de ikke kan opnå kontanthjælp, fordi de fx er gift eller samboende. I statistikken er de nu blevet "selvforsøgende". Selvforsøgende betyder i realiteten, at man er på spanden og må overlade sin forsørgelse til sin ægtefælle.

I Albertslund er der stadig en del ledige. Og alt for få af de ledige albertslundere får de kurser og den uddannelse, som gør dem klar til næste job, mens de er ledige. Det kan vi ikke være bekendt, for uddannelse og korte løntilskudsjobs er det, der virker ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR, se jobindsats.dk)

Det er jobcenterets opgave, at de ledige får tilbuddet, og det er kommunalpolitikernes job at sikre midlerne til det. - Pengene kommer jo godt igen, når den ledige kommer i job og betaler skat af sin løn. Jeg ser ingen grund til at juble over en statistik, der viser at færre danskere er på en overførselsindkomst, før menneskene bag tallene er kommet i job. For det at være i arbejde, er det, som det skal dreje sig om - ikke at forsvinde ud af en statistik.

Publiceret: 16. Maj 2017 10:33

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere