Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Almene fællesskaber i stedet for ensomme ældre

Ebbe Rand Jørgensen, Galgebakken Torv 7-9a, medlem af Enhedslisten:

Der mangler boliger til de ældre i Albertslund. Det siger politikerne her på AP's hjemmeside. Det er rigtigt dejligt at der er kommet så meget opmærksomhed om dette.

Senest har ejendomsmægler Strandfeldt meldt sig på banen: der mangler ejerboliger under 100 m2. Det er en faglig vurdering, som lokal ejendomsmægler kender han markedet. Så der er sikkert et reelt behov.

Nu kan behovet for en bolig løses på flere måder. Med eller uden medvirken af ejendomsmægler. Det er ofte et spørgsmål om økonomi. Flere ejerboliger vil ikke alene kunne løse problemet. Der vil stadig være en gruppe af ældre som ikke kan bruge den løsning, hvis de f.eks. ikke har en friværdi eller anden formue.

Derfor er det rigtigt glædeligt når Flemming Jørgensen fra Socialdemokraterne nævner almene bofællesskaber som et af flere tiltag.

For det første vil disse almene boliger henvende sig til alle boligsøgende ældre, både de, der har lidt på kistebunden og de, der er afhængige af boligydelse. Det giver mulighed for mangfoldige boligområder.

For det andet vil mange af os som ældre være i risikogruppen for at blive ensomme ældre. En ubehagelig kendsgerning: Jo ældre vi bliver jo flere jævnaldrende venner falder bort. Derfor fællesskaber, som kan vælges til eller fra. Valgmuligheder som giver de bedste betingelser for et godt seniorliv.

Publiceret: 01. Marts 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt