Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Befri Albertslunds skoler fra de kommunale lænker

Carl Andersen, Morbærhaven 8:

Albertslund, dette skal vi gøre meget bedre!

I Albertslund Kommune præsterer skolerne markant dårligere end landsgennemsnittet og de omkringliggende kommuner, hvis man tager højde for elevernes sociale og økonomiske baggrund.

Det viser tal fra 2016 fra Undervisningsministeriet, der gennem en årrække har beregnet det, der kaldes ”undervisningseffekten” for landets skoler. I Albertslund Kommune er undervisningseffekten sågar negativ, hvilket betyder, at eleverne præsterer dårligere ved deres afgangsprøver, end man burde forvente, elevernes baggrund taget i betragtning.

Kun enkelte andre kommuner i landet har en lavere undervisningseffekt end Albertslund Kommune. Det er svært at forstå – særligt i lyset af, at vi i Albertslund Kommune har nogle af landets højeste udgifter til folkeskolen pr. elev.

I Liberal Alliance tror vi, at det kan hænge sammen med kommunens røde ledelse, og det ønsker vi at lave om på. Vi vil give den enkelte skole vide rammer for selvforvaltning.

Albertslunds folkeskoler skal simpelthen gøres fri af de kommunale lænker. Rådhuset skal blande sig mindre – den enkelte skole skal have friheden til at lede. For de ved bedst.

Kun med frihed og selvforvaltning sikrer vi, at skoleledelsen og lærerne bruger ressourcerne på faglighed frem for kontrol. Kun med frihed og tillid giver vi den enkelte folkeskole mulighed for at skabe sin egen faglige profil.

Publiceret: 18. November 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt