Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: DF'er: Skal ansatte pædofili-testes?

Kenneth Kristensen Berth, folketingsmedlem for DF, valgt i Albertslund-Taastrupkredsen:

En 46-årig mandlig ansat i en daginstitution i Albertslund er som bekendt sigtet for seksuelle overgreb på 24 børn. Det er en dybt ulykkelig sag, som bør vække til eftertanke.

I dag har vi et system, hvor personer, der f.eks. bliver ansat i børnehaver eller skal virke i idrætsklubber skal vise en blank børneattest for at kunne blive ansat. Børneattesten viser bl.a. om vedkommende er dømt for seksuelle overgreb mod børn.

Men hvordan stopper vi de pædofile, som endnu ikke er dømt for overgreb på børn sådan som den 46-årige mandlige ansatte?

Faktisk kan det formentlig for en stor dels vedkommende lade sig gøre, hvis vi er parate til det.

En undersøgelse fra universitetet i Kiel viser således at man kan afsløre pædofile gennem en MR-scanning. De dele af hjernen, der forbindes med seksuelle impulser aktiveres således når pædofile konfronteres med billeder af børn.

Om man skal gå så vidt som til at kræve at personer, der skal ansættes i daginstitutioner ligefrem skal MR-scannes forinden ansættelsen er et vanskeligt spørgsmål at tage stilling til, da en sådan scanning jo er indgribende i forhold til den enkelte potentielle ansøger. Men det er da tankevækkende, at muligheden for at forhindre, at mennesker med seksuelle dispositioner over for børn bliver ansat, faktisk er til stede.

Publiceret: 05. April 2017 10:26

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere