Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Drop kontanthjælpsloftet!

Sofie Carsten Nielsen, MF, Radikale Venstre, opstillet i Københavns Omegns Storkreds:

For mig er det afgørende, at alle skal kunne skabe sig en bedre fremtid. Særligt udsatte familier og deres børn.

Det er derfor tragisk, at 62.000 børn bliver ramt af regeringen og DF`s kontanthjælpsloft, hvor vi må forvente, at den del bor på Vestegnen. Kontanthjælpsloftet betyder færre penge til at købe tøj og mad. Det kan betyde, at der ikke er råd til børnenes fodboldkontingent. Og det kan betyde, at mange vestegnsbørn må følge deres forældre, hvis de bliver tvunget til at forlade deres boliger.

Regeringen har indtil nu retfærdiggjort kontanthjælpsloftet med at det vil hjælpe børnenes mødre og fædre i beskæftigelse. Men kære regering og DF; Jeres eget mål med kontanthjælpsloftet er, at det skal løfte beskæftigelsen med 700 personer. Er det prisen værd? Nej.

Kontanthjælpsloftet giver ingen mening.

Jeg er derfor ikke i tvivl; Drop kontanthjælpsloftet. Hav ambitioner på vegne af Vestegnes børn. Drop troen på at pisk kan få børnenes forældre i arbejde. For det hjælper ikke. Støtte skal i stedet til for at få dem i arbejde. Værst af alt er kontanthjælpsloftet håbløst kortsigtet. Mange børn vil ikke bare komme på kanten af samfundet. De risikerer at blive skubbet ud over afgrunden. Omkostningerne bliver omfattende. Både personligt og økonomisk. For dem, for Vestegnen og for Danmark.

Fremfor et kontanthjælpsloft skal vi investere massivt i Vestegnens børn og unge. Vi ønsker flere og bedre uddannede pædagoger. Vi skal investere massivt i vores skoler og ungdomsuddannelser og fjerne halveringen af produktionsskoleelevernes ydelse. Alt det har vi pengene til med vores generationsgave, hvor vi fremrykker pensionsalderen for os der kan, samtidig med at nedslidte skal kunne trække sig tidligere tilbage på bedre vilkår.

Mine stålsatte øjne er stift rettede mod fremtiden med et klart mål: Ingen børn på Vestegnen må vokse op i fattigdom. Det handler om mennesker.

Publiceret: 26. Marts 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere