Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hvorfor er det markant dyrere at administrere en rød kommune?

Brian Palmund, Spidskandidat (V) og Mads Fuglede, MF (V)

Hvorfor er det markant dyrere at administrere en rød kommune?

Man skulle næsten tro, at bureaukrati var en mærkesag i Albertslund kommune. Der er i hvert fald rigtig meget af det. Mandag Morgen har foretaget en analyse baseret på kommunale nøgletal, hvoraf det fremgår, at Albertslund er en af de kommuner, der bruger flest penge på ledelse og administration.

Betød det, at velfærden i Albertslund kommune lå i top, kunne man være tilbøjelig til at se igennem fingre med papirnusseriet. Men det er desværre langt fra tilfældet.

Ser man f.eks. på undervisningseffektiviteten på Albertslunds skoler, er denne snarere ineffektiv. Man fejler således i forhold til de yngre generationer, ligesom man i kommunen fejler med at få borgerne ud på arbejdsmarkedet. I Albertslund er antallet af kontanthjælpsmodtagere tårnhøjt.

Men hvad så med kommunens ældre? Går al kommunens velfærd til dem?

Med en socialdemokratisk borgmester i spidsen, forventer man næsten, at Albertslunds ældre har det bedre end gennemsnittet. Men tallene viser nu endnu engang noget andet. Kommunen stiller f.eks. kun 29,70 plejeboliger til rådighed pr. 1000 borgere over 65 år. Der mangler altså en god håndfuld plejeboliger, hvis regnestykket skal gå op.

Og Albertslund er ikke et enkeltstående tilfælde. Der er i stedet tale om en general tendens blandt de rød-ledede kommuner. Her er udgifterne til administration og ledelse størst, mens kvaliteten på velfærdsydelserne er lav.

Dette er hermed en aflivning af venstrefløjens velfærdsmyter.

Publiceret: 15. November 2017 03:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt