Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kommunerne skal have hånd i hanke med integrationen

Jeppe Kofod, Gruppeformand for Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet

De sidste 10 år har Danmark givet 90.000 opholdstilladelser til flygtninge og familiesammenførte. Det svarer rundt regnet til den samlede befolkning i Albertslund, Ishøj og Brøndby. Det er en stor udfordring for den danske velfærdsstat at integrere så mange nytilkomne, for antallet betyder noget - det kan der ikke være nogen tvivl om.

I Socialdemokratiets nye udlændingeudspil ”Retfærdig og realistisk”, kræver vi derfor et loft over, hvor mange ikke-vestlige flygtninge og familiesammenførte, der hvert år kan komme til landet. Og det loft skal de lokale eksperter, nemlig kommunerne, være med til at bestemme.

En gang om året vil vi spørge kommunerne, hvor mange ikke-vestlige indvandrere, de mener, de kan tage, og sætte en grænse ud fra dét.

Det er vigtigt for os, at antallet bliver bragt ned generelt. Både for at sikre en bedre integration af dem, der er her i forvejen, og dem, der kommer til.

Det er også vigtigt, at integrationsbyrden bliver fordelt mere ligeligt end i dag. I Ishøj har 32,3 % indbyggerne ikke-vestlig baggrund, i Brøndby er tallet 27,6 % og i Albertslund er det 24 %. Det skaber og fastholder parallelsamfund, problemer i folkeskolerne og høje udgifter til sociale ydelser som kontanthjælp.

Det har man længe sagt i kommunerne, men man har ikke hørt godt nok efter på Christiansborg. Det vil Socialdemokratiet nu gøre op med.

Publiceret: 10. Februar 2018 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt