Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: LA ønsker kortere skoledage

Andreas Sklander Larsen, Hjortens Kvt. 1E, Byrådskandidat i Albertslund, Liberal Alliance

Undervisningsminister Merete Riisager har i denne uge åbnet for ansøgninger til et rammeforsøg, som giver skolerne mulighed for større fleksibilitet i tilrettelæggelse af skoledagen. Deltagende skoler får helt konkret muligheden for selvbestemmelse over skoledagens længde, samt muligheden for at erstatte dele af den understøttende undervisning, med andre typer af faglige forløb.

Forsøget ser vi, i Liberal Alliance Albertslund, som et godt skridt imod en friere og bedre folkeskole. Skolelederen får sammen med de enkelte lærere og pædagoger mere direkte indflydelse, på den faglige tilrettelæggelse af skoledagen, samt vigtigst af alt, det giver større frihed til vores børn.

Jeg kan med min daglige gang i folkeskolen se, at børn ikke bliver dygtigere af, at de bliver frarøvet deres fritid og skal sidde længere i klasselokalerne. Vi skal i stedet giver lærerne og pædagogerne friere og bedre arbejdsvilkår, så de kan skabe den undervisning som den enkelte elev har behov for, der sikre eleven udvikler sig bedst muligt fagligt og personligt i skolen.

Vi mener derfor en eller flere af Albertslunds skoler, i samarbejde med kommunalbestyrelsen, bør ansøge inden 4. maj om plads i det nye forsøg. Det er langt fra nok til, at skabe den folkeskole alle drømmer om, men det er første skridt på vejen.

Samtidig, er det også et glimrende eksempel på, hvordan LA har fået mere politisk indflydelse ved at deltage i regeringen.

En friere folkeskole med større lokal selvbestemmelse, er en stor mærkesag for os.

Publiceret: 08. April 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere