Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Måltidet er en del af vores kultur

Tina Graugaard, Det Konservative Folkeparti i Albertslund

Jeg må ærligt erkende, at jeg tabte kæben ned i bordet, da jeg læste indlæggene om at kommunen nu overvejer at nedlægge en madordning, som er vedtaget af kommunalbestyrelsen i 2016.

Ja, det er er da klart, at når man vedtager at lave et forsøgstilbud i en begrænset periode, så har det et naturligt udløb. Men hvor ville det dog have klædt forvaltningen, at have været blot en kende på forkant og have undersøgt sagen og brugernes oplevelser med ordningen… Måske endda besøgt tilbuddet, inden man blot overvejer at trække dugen væk under brugerne.

Det der overrasker mig mest, er den menneske-fjerne forklaring om konkurrenceforvridning i allerfineste kancelli-vendinger, som ingen (uden en cand.meget-titel) fatter noget som helst af.

Set fra min side af bordet, er det ganske enkelt.

Vi er vant til at mødes om måltidet. Det er en del af vores kultur. Derfor er det fælles måltid i hverdagen et godt afsæt, når vi skal gøre en forskel. I måltidet oplever vi nærvær, nyder maden og samværet med hinanden, og her styrker vi gamle fællesskaber og etablerer nye. At dele et måltid, skaber sult, nysgerrighed og appetit. Det er sundt for krop og sjæl.

Det ville være en pinlighed udover alle grænser, at nedlægge en velfungerende madordning for vores ældre i Albertslund. Kom dog ind i kampen, Albertslund kommune.

Robert Putnam forklarer det ganske fint i bogen Bowling Alone. ”Aftensmåltidet er tydeligvis kommet til at spille en stadig mindre rolle i løbet af en enkelt generation. Det er egentlig et bemærkelsesværdigt tegn på hvor hurtigt vores sociale relationer har forandret sig”.

Den generation, som Robert Putnam omtaler, er den ene generation, som stadig værdsætter at have nogen, at nyde sin mad med og det er så den man nu overvejer, at nedlægge madordningen for.

Vi bør alle kæmpe for at madordningen på Albo består. For alles skyld – både nu og i fremtiden.

Publiceret: 16. Juni 2017 08:57

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere