Stram op og skab en debatkultur, hvor det er politikken der er i centrum, lyder opfordringen fra en læser til kommunalbestyrelsen.
Stram op og skab en debatkultur, hvor det er politikken der er i centrum, lyder opfordringen fra en læser til kommunalbestyrelsen.
Arkivfoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Politikere - stram op!

Else Dahl Morthorst, Toftestræde 10:

Hvor er det godt, at byens borgere har mulighed for at overvære kommunalbestyrelsens møde - både live og via streaming.

Det giver en god mulighed for åbenhed om de sager, der behandles. En vej ind til mere borgerinddragelse.

Den mulighed benyttede jeg mig af 6. februar. Det var oplysende, underholdende og - desværre - også tåkrummende. Ind imellem var jeg i tvivl om, om det var en børnehave, jeg besøgte!

Undervejs var der deciderede bagtalelser - også af genkendelige personer. Det hører ingen steder hjemme.

Og så var der en talelyst - her virkede det til, at mange helst ville høre sig selv tale. Det virker som om, alle sager absolut skal trækkes i langdrag.

Alt for ofte blev der talt om emner, der var selve sagen uvedkommende, og jeg oplevede en manglende lyst/evne til at debattere essensen.

Det er selvfølgelig helt okay at være politisk uenige, men under alle omstændigheder må man debattere i en ordentligt tone - og gå efter bolden, ikke manden.

Hvis kommunalbestyrelsens medlemmer gerne vil mere borgerinddragelse og gøre flere interesseret i den politik, der føres i Albertslund Kommune, så har jeg en opfordring:

Stram op og skab en debatkultur, hvor det er politikken, der er i centrum. På den måde vil alle blive klogere på de sager, der bringes op i kommunalbestyrelsen, og flere vil forhåbentlig få lyst til at overvære møderne - enten i salen eller på skærmen.

Publiceret: 09. Februar 2018 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt