Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Svar til Serdal Benli om mad i daginstitutioner

Mattias Tesfaye, folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Alberts Have 40:

Kære Serdal. Mange tak for dit læserbrev. Der er ingen grund til at være så agressiv. Mit budskab omkring maden i daginstitutionerne er såmænd ganske fornuftigt.

Jeg er tilhænger af at kommunalbestyrelser vedtager en kostpolitik. Det har både dine og mine partifæller i Albertslund også gjort. Heri skriver de kommunens overordnede rammer for hvilken mad, der skal serveres. Det kan handle om økologi, sundhed og hvordan man tager hensyn til allergier hos børn. Nogle kommuner forlanger lægeerklæringer før de serverer særlig mad, andre stoler blot på forældrenes oplysninger.

I stadig flere kommuner vedtager lokalpolitikerne også principper for hvordan der skal tages religiøse hensyn. Det er som regel ganske fornuftige regler. Typisk står der, at alle børn skal have et sundt og nærende måltid mad. Hvis et barn ikke spiser svinekød, skal der derfor serveres noget andet. Men det betyder ikke at svinekødet helt skal forsvinde for alle børn.

Gennem de sidste fem år har jeg jævnligt støttet kommunalbestyrelser der vedtager sådan en kostpolitik. Det har jeg tænkt mig at blive ved med. Også selvom du og mange andre kalder mig populist og frikadelleordfører og andet nedsættende. Jeg synes det er vigtigt at støtte de lokalpolitikere, der tager ansvaret på sig og får skabt nogle klare rammer.

Publiceret: 01. Marts 2018 08:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten