Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vi sorterer – men flyene forurener

John Lindblad Christensen, Åleslippen 39
I den bebyggelse, hvor jeg bor har vi fået opstillet flere affaldsanlæg i grupper på syv kasser: Papir, pap, glas, metal, plastic, madaffald og restaffald. En god og samfundsnyttig ordning, for vi må altså den foruening til livs. Det er træls med syv poser i køkkenet, men jeg går med af hensyn til en renere jordklode.
 
Men så falder jeg over en artikel om lufttrafik og søger lidt videre. Alene i Europa er der en start eller en landing hver andet sekund. Kastrup er i fuldt sving med at udvide. Og vi taler ikke om verden.
 
For også uden for Europa er der trængsel. Hartsfield-Jackson Atlanta Internationalc Airport som den største havde ikke mindre end 94 millioner passagerer i 2013. Det er vel næppe blevet mindre siden. 
 
På en tur hjem fra Mallorca fortalte kaptajnen i anledning af en mellemlanding, at turen kostede 15000 liter olie. Og  mellemlandingen kostede 3000 liter ekstra.
 
Men luftfarten anser alle åbenbart for et gode. Jeg har aldrig nogensinde hørt en protest over dette overforbrug. Højst klager over støjen.
Hvad vores 400 husstande sparer på et år, kan bare én maskine forbrænde på en dag, måske mindre. 
 
Skulle der være en Albertslunder, der kan forklare noget om proportionerne her?
Publiceret: 23. Marts 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere