Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Visioner for Albertslund anno 2018

Martin Bingen Jørgensen, Aarhusgade 27, København Ø:

Albertslund er en skøn by med rigtig mange styrker. Men hvad kan der gøres for at videreudvikle byen, så den også i fremtiden vil være et godt sted at bo, arbejde og besøge?

Lige siden Albertslund blev transformeret i 1960'erne og 1970'erne fra landsbykommune til moderne forstad, har byen haft nogle markante grundværdier, som er vigtige at huske. Albertslund er planlagt som den lave og tætte by tæt på naturen, hvor der er lys og luft, og hvor der er et særligt fokus på børn, miljø og kultur.

Den unikke nybygger- og fællesskabsånd som prægede byen i dens første årtier, er måske ikke helt så stærk i dag, men udgør stadig et grundtræk som skal huskes og plejes. Kreativitet, innovation og iværksætteri er nøglebegreber i den sammenhæng. Findes det mon i dag?

Som gammel albertslunder, der stadig har et tæt forhold til byen, er her nogle konkrete bud på, hvad der kan gøres for at understøtte en positiv udvikling for byen.

1) Giv plads til de frivillige. De mange foreninger i byen skal have optimale vilkår, så det er vigtigt at kommunen understøtte disse både økonomisk og praktisk. Der kunne fx etableres en hjemmeside, hvor byens mange foreninger blev præsenteret. Der kunne også etableres en pris for årets albertslunder, altså en frivillig som har gjort en særlig indsats for byen.

2) Den grønne profil skal styrkes. Ved udvikling af nye byområder, fx fængselsgrunden (forhåbentlig snart) og hyldagergrunden, skal naturen og miljøet indgå som afgørende faktorer. Samarbejdet ml. de forskellige grønne aktører i byen kan måske også styrkes. Kan der opnås synergier ml. rådhuset, agenda centret, DOLL Living Lab, Gate 21 og Naturcenter Herstedhøje?

3) Musikmiljøet skal plejes. Albertslund har en stærk musikprofil. Institutioner som musikskolen, Forbrændingen, musikteatret og Bakkens Hjerte har dannet rammerne for, at grupper som Phlake, Suspekt, De Danske Hyrder, symfoniorkestret, A-town Gospel og Albertslundkoret har fået succes. Hvad med at indrette et musikalsk værksted og samlingssted i byen? Måske i det nedlagte fængsel?

4) Sport og motion skal prioriteres. De tre gamle idrætsforeninger AIF, HIC og BS72 er i de senere år blevet suppleret af nye foreninger som fx løbe- og triathlonklubben ALOT og Albertslund Futsal Forening. Det er positivt. Men hvad med at lave en pjece med løbe- og cykelruter i Albertslund, udbygge Albert Park med bedre tilskuerfaciliteter, bruge hallerne og Badesøen til flere arrangementer, og måske lave en årlig idrætsdag for hele byen?

Publiceret: 21. Januar 2018 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt