Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Voksenboliger

Niels Olsen, Platanhaven 59:

Dejligt at se, at den debat jeg forsøgte at starte for ca. 1,5 måned siden, nu for alvor har slået sig igennem. Stort set alle partier i kommunalbestyrelsen har haft debatindlæg og senest i dag har AP lavet en artikel, hvor ejendomsmægler Strandfelt interviewes.

Det eneste, der bekymrer mig i denne debat, er, at fokus udelukkende er rettet mod såkaldte ældreboliger eller seniorboliger, der skal være små.

Det var derfor jeg bevidst forsøgte at introducere begrebet voksenboliger.

Vi er nogle borgere, som ikke er seniorer eller ældre endnu - og med de seneste ændringer af pensionsalderen, så varer det et godt stykke tid endnu - men som godt vil flytte fra hus og have og til større lejligheder, hvor der (næsten) er lige så meget plads som i huset. Det er nemlig ikke husets størrelse, der nødvendigvis er udfordringen, men alt det udenom og herunder vedligeholdelse mv.

Det er fint med nye moderne ældreboliger på 2-3 værelser, men husk også større lejligheder på 4-5 rum og op til fx 120-130 kvm. med gode uderum som altaner eller terrasser. Det kunne fx være punkthuse med "penthouselejligheder" osv.

En blanding af forskellige typer lejligheder i et område tiltrækker også forskellige beboere - unge, voksne og ældre - og dette er kun udviklende for alle.

Publiceret: 28. Februar 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere