En drøm går i opfyldelse for Hakima Lasham Lakhrissi, der har sat projekt
En drøm går i opfyldelse for Hakima Lasham Lakhrissi, der har sat projekt "Center for indvandrerkvinder" i gang. Projektet har netop fået støtte fra ministeriet.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Drøm om kvindecenter går i opfyldelse

Socialministeriet støtter Vestegnens indvandrer kvinder center med et stort beløb. Det betyder, at et nyt kvindecenter for indvandrerkvinder kan se dagens lys

For et år siden, gik Hakima Lasham Lakhrissi, politiker og forkvinde for foreningen for Dansk- International Kulturintegration (FDIK), i gang med at etablere et center for indvandrerkvinder, som kan dække hele Vestegnen.

Hakima havde imidlertid problemer med at finde lokaler til centret, da der ikke umiddelbart var plads til. Nu kan hendes drøm går i opfyldelse, fordi Socialministeriet har besluttet at støtte ”Vestegnens indvandrer kvinde center” med et større beløb.

”Det hele var håbløst i starten, men jeg var sikker på, at det ville lykkes mig at etablere centret for indvandrer kvinder, fordi jeg tror på, at når der vilje, er der også vej” siger Hakima Lasham Lakhrissi.

Frivilligcentret og private lokaler er indtil nu brugt til at rumme projektets aktiviteter. Men foreningen har allerede et sted i kikkerten, som ligger godt, så det bliver nemt for kvinderne at komme dertil.

Stort behov

Hakima Lasham Lakhrissi mener, at behovet for et værested for indvandrerkvinder er stort, da hun mener at, mange kvinder på Vestegnen med indvandrerbaggrund ikke har et tilstrækkelig godt netværk, og har brug for nogle at snakke med. Centret vil fungere som en rådgivnings- og aktivites-sted for alle indvandrekvinder som bor på Vestegnen.

Selævhjulpne

”Projektets konkrete mål er at hjælpe udsatte flygtninge og indvandrerkvinder til at blive mere selvhjulpne, og støtte og udvikle kvinder som har et utilstrækkeligt netværk. Det socialpædagogiske udgangspunkt vil være, at der skal tages udgangspunkt i kvindernes egne ressourcer og deres egen motivation for i højere grad blive frue i eget liv,” siger Hakima Lasham Lakhrissi.

Centret går i gang med rådgivning og aktiviteter i januar 2011, og er interesseret i at samarbejde med andre foreninger og organisationer eller projekter.

Hvis nogen har ideer eller har lyst til at hjælpe, er man velkommen til at kontakte Hakima på 27340610 eller via mail fdik2008@hotmail.com

Publiceret: 18. December 2010 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt