Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Efter reaktioner: Rusmiddelcenter sendt i ny høring

Økonomiudvalget besluttede at udskyde sagen til april

Egentlig var der lagt op til, at Økonomiudvalget på sit møde tirsdag skulle have givet det blå stempel til et nyt center for misbrugs-behandling i Skyttehusene.

Men udvalget besluttede at udskyde den endelige beslutning til næste møde i april.

“Vi besluttede at vi tager en runde mere, hvor vi sender sagen i høring blandt beboerne i området”, siger borgmester Steen Christiansen (Soc.), der er formand for Økonomiudvalget.

Beslutningen kommer efter en del reaktioner fra beboere i området. Som tidligere omtalt i AP har planerne om at indrette Albertslund Rusmiddelcenter i de lokaler, hvor Klub Kærnehuset tidligere lå, delt vandene.

På avisens Facebook-side er der udtrykt bekymring for, om det vil flyde med kanyler i området og skabe uro. Mens andre har sat en underskrifts-indsamling i gang mod centret.

“Vi tager reaktionerne alvorligt, og Men samtidig har vi også en opgave at løfte her, i forhold til misbrugs-behandling”, siger Steen Christiansen.

Høringen kommer på trods af, at grundejerforeningen i området i en tidligere høringsfase har sagt god for planerne. Til det siger borgmesteren:

“Vi har ikke hørt alle i Godthåbsparken, og derfor gennemfører vi nu denne høring.”

Ingen kanyler og uro

Den kommende leder for centret, Martin Freitag, har tidligere forklaret til AP, at man udelukkende vil rette sig til en helt bestemt gruppe borgere med afhængigheds-problemer. Nemlig borgere, der har et misbrug eller overforbrug af hash, samt det der kaldes centralstimulerende stoffer, som for eksempel ecstasy.

Det er altså ikke det man kalder substitutions-behandling, som for eksempel metadon.

Og billedet af at det nye center skulle flyde med kanyler og skabe uro i området, har Martin Freitag også afvist:

“Det er en gruppe borgere, der frivilligt selv søger hjælp til at komme af med deres hashmisbrug. Mange af dem er enten helt eller delvist tilknyttet arbejdsmarkedet eller en uddannelse, og de har brug for at ændre deres livsstil, så de kan blive gode borgere og få mere balance i deres familie- og arbejdsliv igen”, udtalte han til AP.

Publiceret: 09. Marts 2018 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt