Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Forældre-netværk: Giv gruppeordning hvad den har brug for

Der er fuld opbakning til Herstedøster Skoles gruppeordning fra nyt forældre-netværk

Forældrenetværket Albertslund er navnet på et nyt netværk, der har samlet 70 forældre i Albertslund, der har børn med autisme, ADHD eller anden form for særlige udfordringer.

I netværket har forældrene fulgt debatten om gruppeordningen på Herstedøster Skole, og de lader forstå at de har fuld opbakning til ordningen:

“Giv nu AB, hvad AB har brug for, for at kunne bevare AB som et fortsat meget kompetent og specialiseret skoletilbud til elever med ASF/ADHD-profil”, lyder det i en fælles udtalelse fra Forældrenetværket.

Som tidligere omtalt i AP har en medarbejder i ordningen ytret store bekymringer for om ordningen er skruet godt nok sammen, og med den rette normering, for at fungere optimalt for børn med særlige udfordringer. Debatindlægget fik politiske reaktioner, både formanden for Børne- og Skoleudvalget, Marianne Burchall (Soc.), og SF ønsker gruppeordningen diskuteret på næste møde.

Videre fra Forældrenetværket lyder det blandt andet i udtalelsen:

“Specialiseret viden koster løbende vedligehold: giv dem efteruddannelse og pas på den ekspertise AB har opbygget gennem mange år, så den ikke glider ud af hænderne og lammer kommunens ASF-elever.

AB må ikke udvandes af rodet visitation og uklar pædagogiske profiler.

AB må ikke blive en 'pædagogisk rodekasse' fordi kommunen ikke ved, hvilke skoletilbud hvilken børn har bedst af og det gør det umuligt for lærerne at gøre dét de er så dygtige til: autisme og TEACCH.

Alle elever har krav på at få det skoletilbud der er eksperter i præcis elevens udfordringer! Det må aldrig blive et spørgsmål om, at andre kommuner er dyrere end egen folkeskole eller at andre skoler i Netværk #6 (det kommunale netværk) ikke visiteres til 'fordi de ligger for langt væk'.”

Forældre-Netværket Albertslund holder i øvrigt møde i Sundhedshuset for alle interesserede onsdag 14. marts klokken 19.30.

Læs hele udtalelsen som debatindlæg her.

Publiceret: 10. Marts 2018 04:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt