Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gruppeordning møder kritik: SF har bedt om redegørelse

Vi bliver nødt til at se nærmere på om ordningen på Herstedøster Skole fungerer godt nok, siger Mehmet Kücükakin (SF)

Gruppeordningen for børn med autisme og/eller ADHD på Herstedøster Skole bør undersøges nærmere.

Det mener SF, der har bedt om at få en sag på dagsorden i Børne- og Skoleudvalget på næste møde den 21. marts.

Det sker som reaktion på et debatindlæg på albertslundposten.dk, som har givet voldsomme reaktioner og er blevet delt flittigt via avisens Facebook-side.

Her retter en medarbejder under overskriften “Endnu flere børn i gruppeordningen for børn med autisme og ADHD” kraftig kritik af forholdene generelt, og det faktum at der nu skal endnu flere børn ind i ordningen.

“Jeg har bedt direktøren i forvaltningen om en redegørelse til næste møde. Flere ting bliver påpeget, og vi har brug for at komme til bunds i om vi har proppet for mange børn ind i ordningen, og hvad er den øvre og nedre grænse for hvor mange børn der bør være der. Alt sådan nogle ting”, siger Mehmet Kücükakin.

Aldrig så mange på én gang

I indlægget skriver medarbejderen, Hanne Hjort Jensen, blandt andet:

“Så skete det, det ikke var meningen skulle ske. Den gruppeordning for børn med autisme og/eller ADHD jeg arbejder i på Herstedøster skole, skal til august modtage en hel børnehaveklasse på 8 elever. Vel at mærke på de samme kvadratmeter, som vi nu har 54 elever på. Fraregnet de børn, der går ud til sommer, kommer vi til at rumme 56 elever.”

Videre fremgår det:

“Officielt er vi normeret til at have 6 klasser med 8 elever i hver, altså 48 elever. Til orientering skal jeg sige, at vi aldrig før har modtaget så mange børnehaveklassebørn på én gang. Gruppeordningen er i årevis blevet noget stedmoderligt behandlet af sin forvaltning og af sine politikere.

I mange år var det en formuleret politisk hensigt at nedlægge os.”

Indlægget fortsætter med en stor bekymring for børnene:

“Når man har en autismediagnose, er man blandt andet svært udfordret på at være tæt sammen med andre mennesker. Jo flere børn med autisme man propper ind på de samme kvadratmeter, jo mere udfordrede bliver de. Så hver gang man fra politisk hold tænker, at man lige kan mase et, to eller tre børn mere ind i gruppeordningen, bliver tilbuddet faktisk ringere for hver enkelt elev.”

Deles med opbakning

Indlægget, der kan læses i sin fulde ordlyd på albertslundposten.dk, er blevet et af de mest delte indlæg længe på APs Facebook-side, og der er stor opbakning til medarbejderen:

“Godt brølt! Jeg håber at dette her bliver taget seriøst”, skriver Tina B. Nielsen.

“Det er bestemt rigtigt. Og konsekvensen gør at enkelte børn ikke magter at gå selv i dette ellers gode specialtilbud”, skriver Diana Vang.

“Gad vide hvornår man får øjnene op for, at inklusionen ikke virker”, skriver Susie Pedersen.

Hvad mener du om sagen? Vær med i debatten på Albertslund Postens Facebook-side.

Publiceret: 06. Marts 2018 05:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten