Borgmester Steen Christiansen overrækker prisen til Jens
Borgmester Steen Christiansen overrækker prisen til Jens "Pist" Mortensen. Til højre Søren Burchall, formand for HIC. Foto: HIC
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hæderspris til Jens ”Pist” for et kæmpe arbejde i HIC

På generalforsamlingen i HIC overrakte borgmester Steen Christiansen Dansk Idrætsforbunds frivillighedsdiplom

”Dansk idræt bygger på frivillighed. Uden frivillige ville hjulene ikke køre rundt i de ca. 9000 foreninger og klubber under Danmarks Idrætsforbund. Uden frivillige ville vores børn ikke få en god start på deres foreningsliv. Og uden frivillige ville eliteatleten ikke vinde medaljer til Danmark”.

Det er baggrunden for, at Dansk Idrætsforbund ønsker at hædre mennesker, som i klubber og foreninger har ydet en ekstraordinær stor, frivillig indsat for idrætten.

Frivillighedsdiplomet blev mandag overrakt til Jens ”Pist” Mortensen, som de sidste 51 år har siddet i bestyrelsen for HIC – Herstedøster Idræts Club.

Overrækkelsen fandt sted i forbindelse med den årlige generalforsamling. Formand for HIC, Søren Burchall, sagde Jens ”Pis” Mortensen stor tak for hans kæmpe arbejde i HIC’s bestyrelse. Derefter gav han ordet til borgmester Steen Christiansen, som skulle overrække prisen.

I bestyrelsen i 1966

”Her har HIC en person, der om nogen har gjort sig fortjent til at modtage denne flotte hæderspris. Jens "Pist" Mortensen har nemlig passeret 51 års uafbrudt indsats i HIC’s bestyrelse”, sagde Steen Christiansen og gav lidt historie:

”Jens blev som helt ung tilbage i 1966 indvalgt i bestyrelsen, og siden er gået en rejse, hvor HIC er vokset til en idrætsforening med over 650 medlemmer, som udover fodbold også har motionstilbud med gymnastik, løb og cykling på programmet. Forud for Jens’ indtrædelse i HIC’s bestyrelse, var han som Herstedøsterdreng blevet indmeldt i HIC i 1950’erne”.

”Jens har i løbet af de 51 år været inde over mange forskellige arbejdsområder i HIC, og ikke mindst besat formandsstolen i 24 år frem til 2008. Jens er og har altid været en fast støtte i klubben, der både trofast har udført sine faste opgaver, men også har været med til at videreføre og udvikle de mange gode traditioner i HIC”.

Jens ”Pist” Mortensen har for sin store indsats i HIC for dansk fodbold tidligere modtaget DBU Sjællands Ærestegn samt DBU’s sølvnål, ligesom han er udnævnt til æresmedlem i HIC.

”Disse hædersbevisninger bliver nu toppet med DIF’s frivillighedsdiplom, som en helt fortjent hæder for Jens’ indsats i HIC og dermed for idrætten i Albertslund såvel som hele Danmark”, sagde Steen Christiansen og takkede på vegne af Danmarks Idrætsforbund. Herefter modtog ”Pist” den fornemme pris.

Publiceret: 16. Februar 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt