Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kovending: Letbanen alligevel reddet

Udbuddet kan gå i gang til efteråret, og letbanen stå klar i 2023, vurderer borgmester Steen Christiansen

Først skulle den helt sikkert blive til noget, så blev den forhalet i sidste øjeblik. Nu ser den alligevel ud til at komme igennem.

Letbanen i Ring 3 er blevet landet med en aftale mellem syv af Folketingets partier - kun Enhedslisten og Alternativet er ikke med.

Det sker efter en del politisk polemik i regeringspartiet Venstres lokale bagland. Som omtalt i AP i denne uge gik borgmestre og byrådspolitikere sammen om et åbent brev til Christiansborg, med udtalt kritik af forhalingen af letbane-projektet.

Men efter pres, ikke kun fra Venstres bagland, men fra kommunerne i det hele taget i Ring 3, samt regionen, er letbanen i hovedstadsområdet en realitet.

"Jeg er rigtig glad for forligspartierne nu har landet en bred aftale om letbanen", siger borgmester Steen Christiansen (Soc.).

"Den betyder lovforslaget vedtages nu og udbuddet kan gå i gang i efteråret. Det er aftalt staten får flertal i bestyrelsen og i øvrigt giver økonomien et serviceeftersyn frem til august. Da økonomien er gransket fra A til Z regner jeg ikke med at den ændrer noget."

Steen Christiansen ser frem til, at et nyt kollektivt transportmiddel kan tages i brug fra 2023.

"Det er godt for trængsel og miljøet. Og nok så vigtigt for vækst og job."

Publiceret: 13. Maj 2016 09:44
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt