Star Tenors med Albertslundkoret i baggrunden.

Star Tenors med Albertslundkoret i baggrunden.

Begyndelsen på en god tradition

Opera-eftermiddagen i Birkelundgaards have blev en succes for tilskuerne, men ikke mindst for foreningen Kulturhuset Birkelundgaard

”Det her kunne gå hen og blive begyndelsen på en god tradition”, sagde formand Jørn Jensby til AP i april. Det var før Galla opera arrangementet i haven til Birkelundgaard var blevet til noget.
Søndag blev det afviklet. Der blev budt på forrygende opera-udpluk og underholdning i topklasse i et arrangement der blev afviklet meget professionelt.
Så nu er det vel på tide at tage formanden på ordet og sige: Nu er begyndelsen lagt til traditionen. Dacapo!

Regnskyer

Selvom blytunge skyer truede med at lægge arrangementet ned, inden det var gået i gang, var det som om den gode stemning blandt de 300 tilhørere fik skyerne til at vandre mod Ishøj og Ballerup. Publikum var godt nok iført regntøj, varme trøjer og gummistøvler. Men fest skulle der være, så de havde også medbragt tæpper, stole (nogle med regntag over!) og ikke mindst en ukuelig tro på, at det her arrangement skulle blive noget særligt.
Jørn Jensby bød velkommen og gav ordet til konferencier Jørgen Gindrup.
Albertslundkoret var først på scenen og varmede op under publikum. De gjorde det godt og med stor entusiasme under ledelse af korets nye dirigent Marta Mathea Radwan. Derefter gik de tre Star Tenors på.
Der blev fyret lidt vittigheder af, som var med til at skrue stemningen i vejret. Dialogen mellem publikum og kunstnerne var fin. Men frem for alt blev der sunget en perlerække af kendte opera- og operette-slagere.  Sopranen Cecilia Hjortsberg stod for nogle meget smukke solopartier, når hun ikke lige ”legede” med drengene!
Der blev også tid til mere populære popnumre og samarbejde mellem solisterne og Albertslundkoret.

Manddomsprøve

Foreningen Kulturhuset Birkelundgaard er en forening bestående af en gruppe meget ihærdige mennesker, som op til arrangementet har knoklet benhårdt for at få det hele til at gå op i en højere enhed.
De har fået støtte fra biblioteket og penge fra Kulturudvalget. Derfor kunne arrangementet gøres gratis for publikum.
Men først og fremmest har de klaret det hele selv. Nogle har vist sagt, at det her var den nye forenings manddomsprøve. Og vi må sige: De klare prøven over al forventning. Arrangementet var en succes for foreningen, og tilstrømningen viste, at her er noget, albertslunderne vil have, og som er værd at satse på i fremtiden.
Stemningen var god. Alting klappede. Det virkede legende let det hel, og det er jo netop sådan, vi ønsker det skal være, når vi kommer som publikum og bare vil have en dejlig eftermiddag.
Det fik vi. Vi gik opstemte hjemad og glæder os allerede nu til at se, hvad foreningen har at byde på næste år.
Vi vil have mer'!

Kanon eftermiddag

Formanden for kommunens Folkeoplysningsudvalg, Susanne Storm Lind, var en af gæsterne til arrangementet. Hun var med til at starte foreningen i sin tid og var den første formand. Hendes kommentar til arrangementet er:
” TAK - for en kanon eftermiddag på Birkelundgaard. Lige hvad jeg drømte om for to år siden. Masser af glade mennesker der hyggede sig med madkurv, solskin og top-professionelle  operasangere, der sang så nakkehårene rejste sig, og Albertslundkoret sang jo smukt som de plejer. Vi kommer gerne igen til næste år - tak til foreningen "Kulturhuset Birkelundgaard" for det store arbejde I lagt i denne dejlige dag”.
Tekst og foto: brie

Publiceret 20 June 2011 08:42