DEBAT:

Integration er at mødes

Af Nikolaj Kristian Carlsen, socialdemokrat og kandidat til kommunalbestyrelsen i Albertslund:

Albertslund lever af de frivillige som knokler for byen. Det er International Dag et af beviserne på. Den. 24. maj 2013 kom en masse mennesker og besøgte Dagen som udspillede sig foran Birkelundgård.
Balloner i forskellige farver fløj hen over taget på Birkelundgård. En masse glade børn vimsede rundt om den ældre herre af tyrkisk afstamning, som til sidst slap ballonerne fri. Ved International Dag mødtes mennesker med forskellig hudfarve, med forskellige sociale baggrunde og med forskellige kulturelle identiteter og fik sig en snak med hinanden.
Mellemmenneskelige møder forebygger misforståelser og eventuelle konflikter. Det støttede jeg (og støtter stadigvæk) ved at blive medlem at International Dags bestyrelse i 2012, hvor jeg var med til at planlægge og udføre arrangementet.
Til møderne mødte jeg Nebi og Orhan. Efter møderne og Dagen sidste år var de ikke længere bare nogle tyrkere. De var rigtige mennesker med interessante meninger om Albertslund og vores bys fremtid på integrationsområdet.
Om man kan lide begrebet 'det multikulturelle samfund' og dets ideologiske overtoner eller ej er en smagssag. Faktum er bare at næsten hele verden bor i Albertslund
Selvfølgelig kan forskellighed skabe grobund for konflikter, men kan også være en rugekasse for innovation. Er det ikke bedre at vi har set hinandens ansigter, at vi kender hinandens navne, at vi acceptere at der flere måder at leve sit liv på, så vi kan tale sammen hvis der opstår gnidninger, problemer og konflikter?
Jeg er medlem af International Dags bestyrelse 2012 - stadigvæk aktiv.

Publiceret 28 May 2013 10:53