DEBAT LA kæmper mod højere grundskyld – VK gør ikke

Ole Birk Olesen, skatteordfører i Liberal Alliance

Danmark er på vej ind i en kommunal valgkamp, hvor den kraftigt stigende grundskyld mange steder optager boligejerne. Med god grund!

I Albertslund Kommune stiger grundskylden med 657 kroner om måneden for en familie i et gennemsnitligt enfamiliehus, hvis der ikke gøres noget.

Liberal Alliance havde forleden et beslutningsforslag til behandling i folketingssalen. Hvis forslaget var blevet vedtaget, så ville grundskylden ikke stige et eneste sted i landet, men sådan skulle det desværre ikke gå. Alle andre partier – også Venstre og Konservative – stemte imod.

Argumentet fra Venstre og Konservative var, at den ekstra grundskyld skal bruges i de kommunale udligningsordninger og sendes til kommuner, hvor det ikke er så dyrt at bo. Jeg forsøgte at forklare partierne, at der ikke er nogen rimelighed i, at de, der i forvejen betaler allermest for et sted at bo, skal betale endnu mere, blot for at pengene kan sendes til kommuner, hvor borgernes boligudgifter er meget små i sammenligning. Men de ville ikke lytte.

Den Konservative ordfører, Mike Legarth, sagde det lige ud: Han skulle bruge pengene til sine egne valgkredse i Sydjylland, så derfor ville de Konservative ikke stemme for forslaget.

Liberal Alliances kandidater til kommunalvalget i Albertslund Kommune kæmper hårdt imod den stigende grundskyldsbyrde på borgerne. Vælgerne skal vide, at de lokale LA-kandidater bakkes helhjertet op af Liberal Alliances folketingsgruppe.

Publiceret 04 June 2013 11:36