DEBAT:

Egentlig er det fantastisk

Leif Pedersen, kommunalbestyrelsesmedlem for SF, formand for Miljø- og Byudvalget:

Egentlig er det fanstatisk at Brian Palmund fra Venstre mener at en reduktion i kontanthjælpen og indførelsen af 225 timers regler ikke rammer de fattige.
Jeg går ud fra at vi kan være enige om, at kontanthjælp er for dem som ikke har andre indtægtsmuligheder. Kontanthjælp betyder et ganske begrænset råderum med betydelige færre økonomiske muligheder end flertallet af befolkningen har. At reducere kontanthjælpen vil betyde, at disse folk bliver fattigere og dermed får sværere ved at få pengene til at række.
Derfor bliver Venstres udmelding også ekstra hul når man vil henviser folk til billigere lejligheder, når Venstre samtidig er arg modtander af alt hvad der kan minde om flere almene boliger. Vi har ikke for mange rigtig billige almene boliger tilbage i Albertslund og der er mange som ønsker at bo i dem der er – Så der hænger altså ikke lige 320 billige almene boliger og venter på folk. Det syntes vi i SF er en udfordring.
Der sker lige nu to bevægelser som stritter imod hinanden. En række boliger rundt om i landet, bliver opgraderet til en ny og bedre standard og med en deraf følgende højere husleje. Det er en proces der har været i gang i rigtig mange år. Som noget nyt, bliver der med de seneste tiltag i forhold til landets fattigste, skabt en ny ”klasse” af borgere som har råd til at betale de gængse huslejer og da slet ikke de nye opgraderede boliger til en højere husleje.
SF ser her en stor udfordring. Udfordringen forstærkes også af, at nogle italesætter en løsningsmodel der peger på husvildeboliger og skurvogne. Danmarks velfærd bør række til at alle vore borgere kan bo i gode ordentlige almindelig boliger.
Det giver langt mere værdi for samfundet, end at pengene bruges på asociale skattelettelser til dem som har mest.

Publiceret 07 December 2016 06:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV