DEBAT:

Vi må investere i vores unge

Sofie Carsten Nielsen, MF, Radikale Venstre

For nylig spillede VLAK-regeringen ud med sit nye regeringsgrundlag. Ifølge regeringen har man høje ambitioner, når det gælder både produktionsskoler, gymnasierne og vores videregående uddannelser. Faktum er bare, at regeringen hidtil, med uhørt brutalitet, har stukket sparekniven dybt ned i uddannelserne. Det vil særligt gå ud over områder som i Albertslund, Vallensvæk og store dele af Glostrup. Det skader mulighederne for unge i vores lokalområder. Det skader deres faglige evner. Og det vil skade den sociale mobilitet lokalt. Når jeg taler med lokale ledere for uddannelsesinstitutionerne, er de dybt bekymrede over sparekursen.

Jeg tror på, at vores unge og uddannelse er nøglen til Danmarks fremtid. Jeg vil derfor investere i de videregående uddannelse. Jeg vil kæmpe for, at vores unge får lige muligheder.

Under SR-regeringen beviste vi, at der var handling bag ordene. Vi investerede årligt milliard-beløb i folkeskolen. Vi, S og RV, gav hinanden hånd på at investere milliarder i daginstutionerne. Og vi oprettede tusinder af studiepladser til studerende. Alle de initiativer har gavnet unge, lige fra Albertslund til Glostrup.

Mit budskab er klart: Investér i uddannelser til vores unge. Alle de fine intentioner i regeringsgrundlaget er intet værd for vores unge, med mindre at der følger handling og finansiering med. Jeg håber, at vores lokale borgerlige Folketingsmedlemmer vil være med til at presse regeringen på det her område. Personligt nægter jeg at forringe mulighederne for fremtidens generationer.

Publiceret 07 December 2016 23:20

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV