DEBAT:

Voksenboliger i Albertslund

Niels Olsen, Platanhaven 59, Albertslund Kommune

Hold da op en rundbarbering, man lige fik her af Peter Holm Larsen, Herstedøsterstræde,1 Herstedøster Landsby.

Ja, det er vel her du bor og ikke Herstedøstervej 1, som ligger i 2600.

Det er egentlig imponerende, da du ikke kender mig og formentlig aldrig har mødt mig, medmindre vi er stødt på hinanden i landsbyen. Jeg har aldrig tidligere tilkendegivet noget offentligt, så du kan heller ikke vide, om jeg for 2600 eller 2620.

Du skal ikke skære alle over en kam og at være så forudindtaget, som du er, virker ærlig talt ikke særlig albertslundagtigt.

Jeg kan til din orientering oplyse, at jeg har boet i kommunen i over 34 år både 2620 og nu i 2600.
Begge mine piger er født og opvokset her, har gået i daginstitutioner og Teglmoseskolen. Vi har været aktive i diverse forældrebestyrelser, skolebestyrelsen. Vi har også været aktive i Albertslund Rideklub i over 10 år, så lad vær med at skyde mig i skoene, at jeg er ”skabsglostruper”.
Jeg er glad for kommunen, går jævnligt i skoven og landsbyen, ja var endda lige ved at flytte derud for nogle år siden. Det er også derfor, jeg skrev mit læserbrev.

Jeg er bare nået til et punkt i mit liv, hvor jeg er begyndt at spekulere over, hvad jeg vil fremover. Herunder er jeg også kommet i overvejelser om mit hus og hvad jeg kunne tænke mig at bo i. Her har jeg sonderet markedet lidt og kan bl.a. konstatere, at det, der tiltaler mig fx en stor lejlighed med terrasse og lignende, elevator osv., ikke findes.

Jeg vil gerne blive boende i området. Jeg har min ene datter og børnebørn, der bor i 2620 (hvilket jeg ikke har problemer med), gode venner og bekendte, som jeg fortsat gerne vil kunne holde en nem kontakt med. Jeg har ingen problemer med skatten, selvom den er høj. Jeg har selv nydt godt af servicen, da jeg havde børn hjemme.

Kort sagt – jeg har ingen grund til at flytte væk. Men jeg kan bare ikke finde noget andet, jeg godt vil bo i. Og når jeg kan have de tanker, så er der sikkert mange andre i ”haverne” langs Trippendalsvej og i Vest, der kan have de samme.

Jeg synes bare, at det er en skam for Albertslund, at folk, som jeg, der har et økonomisk råderum og som formentlig aldrig vil blive en økonomisk belastning for kommunen, ikke kan blive boende, hvis vi ikke lige vil bo i et rækkehus eller lignende, og være med til at finansiere de nye unge, som skal have glæde af gode institutioner, skoler, sportsanlæg og kultur, som vi har nydt godt af.

Og i øvrigt, så bemærk, at jeg tog udgangspunkt i grunden på Roholmsparken. Den ligger mig bekendt i 2620 og ikke i nærheden af 2600, så det er altså ikke problemet.

Du skyder også den gruppe, der flyttede fra Villabyen for nogle år siden til bl.a. Glostrup, andre motiver i skoene, men også dér er du forudindtaget. For det projekt, de arbejdede på her i kommunen, inden de flyttede, lå faktisk i 2620, så for dem var det altså heller ikke et problem. Men pga. diverse problemer gik det i vasken og så var nødt til at finde på noget andet. De ville også gerne være blevet i kommunen.
Du skriver om berettiget kritik. Der er ingen kritik fra min side, kun et oplæg til debat og måske nye tanker på rådhuset.

Afsluttende, ja, vi er i vores område meget tættere knyttet geografisk til Glostrup end Albertslund, men det er historisk betinget fra dengang, man byggede området. Og man har ikke gjort meget for siden at ændre på det, idet det stadig er sådan, at det er nemmere at komme ned til Glostrup end Albertslund. Selv de offentlige transportmidler, som Albertslund er med til at finansiere, er i vores område orienteret mod Glostrup. Herstedøster var jo i sin tid også ”en del af” Glostrup og ikke Albertslund. Derfor fik industrikvarteret 2600 og inden man indførte postnumre, så hed det ”Herstedøster pr. Glostrup”. Hvorfor det så endte med, at landsbyen fik 2620, mens resten af området fik 2600, er ikke godt at vide. Men du er måske misundelig ? (Ironi kan forekomme)

Publiceret 15 February 2017 18:59

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV