DEBAT:

I Albertslund starter du i et skur og ender i et skur

Stig Larsen, Hedemarksvænge 35A Kandidat for Enhedslisten

Forvaltningen har fejlberegnet hvor stort behovet for plejehjempladser, akut men også for de kommende år. Jeg skal ikke kunne sige om det er uduelighed eller bevidst, men det faldt belejligt sammen med ønsket om at lukke Albo. Derfor befinder vi os nu i den kedelige situation at der er akut mangel på plejeboliger, en mangel som det vil vare længe før der er en permanent løsning på.
Et flertal i kommunalbestyrelsen har derfor kommet op med ideen til at opfører en midlertidig skurby, men hvorfor bygge en skurby når man har et helt plejehjem stående lige til at flytte ind i? 
For at undgå det spørgsmål rodede man Kanalhuset ind i beslutningen. På den måde kunne man argumenterer at det var alt for dyrt at ombygge Kanalhuset til plejeboliger. Men Kanalhuset er ikke bygget til plejehjem, det er Albo derimod og det er ledigt.
Det eneste som står i vejen, er borgmesterens prestigeplaner om at bygge flere højhuse i centret. Det er ikke Enhedslistens politik, derfor siger vi: Drop nedrivningen af Albo og genaktiver bygningen til dens formål. På den måde for vi løst ventelisteproblemet på plejeområdet. Vi slipper for endnu en skurby i Albertslund, og byen overlever nok at der ikke bygges endnu et højhus i centrum ved siden af de øvrige højhuse som er planlagt til gavn for kapitalgrupper og konsulentfirmaer. Dem min far kaldte boligspekulanter, men det var en anden tid.
Albertslund har et akut pladsbehov for flere plejeboliger, både almindelige og demenspladser. Denne mangel skyldes to ting, kommunen har ikke et tilstrækkeligt overblik over behovet og man havde alt for travlt med at lukke Albo. Heldigvis så står bygningen der stadig, lige klar til at flytte ind i. Men det er ikke hvad borgmesteren og forvaltningen ønsket. De har forelsket sig dybt i deres planer om at brug millioner på at rive den ned, så en entreprenør kan få grunden uden selv at have besværet. I stedet har forvaltningen foreslået at der opføres en skurby til at fjerne ventelisten. I Albertslund kan du starte og slutte livet i et skur.
Enhedslisten vil ikke være med til disse tosserier. Vi har ikke brug for flere dyre ejerlejligheder og flere tomme kontorer. Det vi har brug for er plejeboliger, og så er det jo heldigt vi har et tomt plejehjem stående. Lad os bruge det. Som ekstrapræmie får vi også et storkøkken, så vi kan lave frisk økologisk mad til byens ældre.
 

Publiceret 05 July 2017 19:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV