DEBAT:

Kom ned og besøg os, kære politikere!

På 160 brugeres vegne: John Lindblad Christensen, Åleslippen 39

I får jo vældig travlt i de kommende uger med valgkampen, så tillad mig lige at gøre opmærksom på et lille hidtil overset hjørne af dejlige Albertslund. Det er hyggeklubben helt nede ved Rådhusdammen. Vi har det godt til daglig, men vi spørger oftere og oftere, om hvordan vi mon kommer med i fremtidens planer. Hvordan bliver vores nye opholdssted? Hvordan bliver personalesituationen? Hvordan bliver madordningen?
Derfor lige et par ord om vores nuværende situation i Albo.
Egentlig hedder det Åbent Aktivitets- og træningstilbud, men i daglig tale bare Aktivitetshuset, eller lidt ironisk Ungdomsklubben.  Vi er næsten allesammen mellem firs og skindøde. Gennemsnittet på vores helbred ligger på  "la la". Men vi hygger  os, når vi først har sluppet rollatoren og sidder godt og sikkert på en solid kommunal træstol. Nogen strikker, nogen snakker, nogen sidder bare og slapper af. Hvis man har Afasi, siger man jo ikke så meget. Og er man 94, så orker man nok ikke at danse polka.
Vi kan nu mere end at sidde. Vi har et hyggeligt motionsrum (uden spejle:) som holder de værste skavanker fra døren. Og vi er ved at oprette et lille værksted, så handymænd-og kvinder kan fortsætte med at være kreative.
Klokken 12 præcis står vi i kø hos Marianne, som serverer verdens dejligste, danske mad. Dagens store samtaleemne er altid sovsen. Super!!  Koster 45 kroner, men er alle pengene værd. Bagefter er der kaffe og som regel kage, og ved fødselsdage  lagkage naturligvis.
Når man er blevet alene efter måske at have mistet en livsledsager gennem mange  år, orker man ikke at stå ved gryden og lave fin middag. Man tager, hvad der nu lige ligger i køleskabet, og det er sjældent nok. Og det er vel almindelig kendt,  at en god nærende kost holder helbredet oppe på et accetabelt niveau. Jeg selv fik et stabilt INR-tal og er nu så rask som da jeg var ca. 17.
De ansatte, Asdis og Christine, kan den kunst at balancere mellem at tage vare på os og respektere os som voksne mennesker.
Kort sagt: Et rigtigt godt liv.
Men en smule Malurt er der i bægeret. Der er ingen kommunalfolk eller politikere, der aner, hvem vi er. I anden anledning skrev jeg til samtlige rådsmedlemmer, kommunaldirektør, borgmester samt Albertslund Posten og invitererede dem til at komme ned og besøge os. Kun borgmesteren reagerede og hjalp os oven i købet i en kritisk situation omkring sommerferielukning. Tak Steen!! Du får min stemme dennne gang:)
I andre skulle skamme jer. Jeg selv har arbejdet og betalt skat i 53 år. Skal jeg nu bare i glemmekassen?
Vi klarer os naturligvis, men lige nu er vi bekymrede. Vi skal jo flytte(s)  til andre lokaler, og samtidig er madordningen slut. Det vil være katastrofalt, for det måltid er faktisk en livsnødvendighed for mange af os. Hjælp os derfor med en fortsættelse efter 1. december. Please.
Også velkommen til Ældresagen, Netværket mod ensomme ældre og andre interesserede.
Altså: Kom ned og besøg os, onsdag er en rigtig god dag. Kom klokken 13, så er der kaffe. Det kunne måske være en af jeres valgkampsaktiviteter. 
 
 
 
 

Publiceret 12 September 2017 13:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV